Wat zijn de kosten?
Wat zijn de kosten?
Zaken doen met Spanje
Om succesvol zaken te doen met Spanje heeft u kennis nodig van de Spaanse taal en oog hebben voor de cultuurverschillen tussen Spanje en Nederland.
Spanje is niet alleen een heerlijk land voor een zonnige vakantie, het land kan ook een belangrijke handelspartner voor u zijn. Hoewel de landbouw in Spanje een van de belangrijkste sectoren is voor de Spaanse economie, heeft het land ook een grote technologische sector met bloeiende, innovatieve bedrijven. De hoogste tijd dus om een tolk in te huren en van Spanje een zakelijke partner te maken.
Wat heeft u nodig om zaken te doen met Spanje?
Om zaken te doen met Spanje is het belangrijk dat u documentatie in het Spaans hebt en in het Spaans kunt communiceren. Daarvoor neemt u een vertaalbureau in de arm. Veel Spanjaarden spreken namelijk nauwelijks een vreemde taal. Jongere Spanjaarden spreken vaak wel wat Engels, maar onvoldoende om een vloeiend gesprek te voeren. Een Spaanse tolk kan u bijstaan tijdens zakelijks gesprekken, maar het is ook handig als u of een personeelslid zelf Spaans spreekt. Een vertaler Nederlands Spaans helpt u bij het vertalen van documentatie en contracten, zodat er geen onduidelijkheid is of misverstanden kunnen ontstaan.
Cultuurverschillen met Spanje
Er zijn behalve de taal meer verschillen tussen Nederland en Spanje. Daarnaast zijn er cultuurverschillend tussen Spaanse regio’s. Laat u dus vooraf goed informeren over de lokale gebruiken en omgangsvormen. In het zuiden gaan de inwoners bijvoorbeeld veel formeler met elkaar om dan in het noorden. In heel Spanje is het opbouwen van een relatie erg belangrijk. Zo is een eerste gesprek met uw zakelijke partner zeker niet bedoeld om meteen afspraken te maken. U moet elkaar eerst leren kennen. Pas daarna zal een Spanjaard overgaan tot het maken van afspraken. Als u bij een eerste bestelling van uw nieuwe Spaanse klant om een betaling vooraf vraagt, is de kans groot dat de zakenrelatie direct is beschadigd. Om een betaling vooraf vragen wordt namelijk als zeer onbeleefd gezien.