SIGV Coöperatie webshop in Duitsland beginnen
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Webshop in Duitsland beginnen of toch beter in Zweden?

   Wilt u graag de grootste webshop van Duitsland worden? Dan moet u rekening houden met enkele belangrijke Duitse regels. Dan kan het misschien toch interessanter zijn om uit te wijken naar Zweden. Als vertaalbureau Duits hebben wij genoeg ervaring met beide markten om de pro’s en cons voor u op een rijtje te kunnen zetten. Lees snel verder voor onze ervaringen.

   Het walhalla van de regels: Duitsland

   Vanwege de geografische ligging is het voor de hand liggend dat u uw webshop naar Duitsland wilt uitbreiden. U kent een beetje de taal en na talloze vakanties bij de oosterburen denkt u de cultuur wel te hebben doorgrond. De Duitse markt betreden, lijkt een gemakkelijke volgende stap. Maar is dat wel echt zo?

   Verduits uw webshop
   Er zijn echter belangrijke verschillen tussen de Duitse e-commerce cultuur en de Nederlandse. Om te beginnen kopen Duitsers graag bij Duitsers. Zodra ze een Nederlands adres op uw Duitse webshop vinden, bent u ze kwijt. Dit kunt eenvoudig oplossen door een postadres te huren in Duitsland. Daarnaast zorgt u er best voor dat u werkt met een .de-domein, in plaats van een vertaalde webshop op uw .nl-domein te publiceren. Bij het vertalen van uw website bekijkt u best ook even de copy. Het is in Duitsland not done om te beweren dat u de beste bent. Dit kan namelijk leiden tot een claim, en dat is wel het laatste waar u zin in heeft. Als laatste moet u ervoor zorgen dat uw algemene voorwaarden juridisch kloppen als een bus. De algemene voorwaarden in Duitsland zijn niet dezelfde als in Nederland, hier moet u rekening mee houden. Het beste is om u te laten bijstaan door Duitse juridische adviseurs die bekend zijn met de verschillen tussen de Nederlandse en de Duitse wetgeving. Wij geven u hier graag advies over.

   Doe de nodige investeringen
   Bovenstaande zaken vereisen enkele investeringen. Het huren van een postadres en het juridisch advies kosten u op de lange termijn handenvol geld, waarvan niet zeker is dat u dit terug zult verdienen. En daar houdt het niet op. Duitsers zijn gek op achteraf betalen en keurmerken. Er zijn verschillende partners op de markt die achteraf betalen aanbieden, zoals Klarna. Voor hun diensten betaalt u uiteraard een vaste maandelijkse som en een percentage van de transactie. Dit kan behoorlijk oplopen. Ook de keurmerken zijn een lopende rekening. Zo betaalt u voor een keurmerk van Trusted Shop al gemakkelijk €49 per maand, en dan heeft u nog maar één keurmerk.

   Uw inspanningen lonen
   Een land ter grootte van Duitsland heeft een grote markt, maar er zijn veel verschillen te bespeuren tussen de verschillende deelstaten. Zo zijn Duitser in Noordrijn-Westfalen qua omgang te vergelijken met Nederlanders, terwijl inwoners van Beieren formeler en stijver zijn. Ook daar moet u rekening mee houden bij het opstarten van een webshop in Duitsland. Ondanks alle voorbereiden en investeringen kan een webshop in Duitsland beginnen een mooi resultaat hebben.

   Een minder voor de hand liggende keuze: Zweden

   Zweden lijkt niet direct de meest voor de hand liggende keuze als u naar het buitenland wilt uitbreiden. Toch heeft dit land veel potentieel.

   Hoog gemiddeld aankoopbedrag
   Zweden zijn even bedreven in het online shoppen als Nederlanders. Gemiddeld shoppen de Zweden jaarlijks voor meer dan €7 miljard online. Dit bedrag ligt lager dan in Nederland, maar u moet er wel rekening mee houden dat Zweden minder inwoners heeft dan Nederland. Het is interessanter om naar het gemiddelde aankoopbedrag per Zweed te kijken, en dat ligt hoger dan bij Nederlanders. Daarnaast ligt de internetpenetratie hoger in Zweden. Dat betekent dat procentueel gezien meer Zweden een internetconnectie hebben dan Nederlanders.

   Vergelijkbare e-commercecultuur
   De e-commercecultuur in Zweden lijkt sterk op die van Nederland. Zweden beschikt voor het achteraf betalen over een gelijkaardige partner als iDEAL en ook Klarna is erg populair in Zweden. Een creditcheck is makkelijk uit te voeren. Met behulp van een betalingspartner als SVEAwebpay kunt u als webshopbeheerder de adresgegevens en kredietwaardigheid van uw klanten achterhalen op basis van hun sofinummer. Als laatste is Zweden welvarender dan Nederland, waardoor u in Zweden een hogere prijs kunt vragen voor hetzelfde product.

   Professionele vertalingen

   Of u nu een webshop in Duitsland wilt beginnen, of in Zweden, bij beiden geldt dat u voor uw vertalingen best kiest voor een professioneel vertaalbureau, zoals SIGV Coöperatie. Het vertalen van al uw communicatie is immers zeer belangrijk als u naar het buitenland wilt uitbreiden. U denkt hierbij in eerste instantie waarschijnlijk aan uw webshop, brochures, flyers en e-mails, maar ook uw facturen en pakbonnen moeten vertaald worden. Door beroep te doen op de vertaler Nederlands Duits en tolk Duits van SIGV Coöperatie bent u ervan verzekerd dat uw boodschap op de correcte manier wordt overgebracht in het buitenland.

   Bent u klaar om de overstap naar het buitenland te maken? Vraag dan vandaag nog uw vrijblijvende offerte op maat aan via onze website. Dankzij onze scherpe tarieven hoeft deze investering in uw toekomst geen zakken vol geld te kosten. Omdat wij geen bemiddelingskosten aanrekenen, dient u enkel de vertaler te betalen. Zo krijgt u een kwalitatief hoogwaardige vertaling aan een scherpe prijs.