Wat zijn de meest gesproken Aziatische talen? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Wat zijn de meest gesproken Aziatische talen?

   Met maar liefst 44 miljoen vierkante kilometer is het Aziatische continent het grootst in oppervlak wereldwijd. In dit gebied wonen meer dan 4,5 miljard mensen, in 47 staten die internationaal erkend zijn. Bovendien spreekt men in dit continent tweeduizend talen. De evolutie van dit continent verschilt namelijk enorm met het Europese vasteland, waar veel uitwisseling van woordenschatten heeft plaatsgevonden. Hier zijn veel talen doorontwikkeld zonder weinig inmenging van buitenaf. Bovendien groeien veel Aziatische inwoners tweetalig op. Wat zijn echter de meest gesproken Aziatische talen? Vertaalbureau SIGV Coöperatie zet deze talen voor u op een rij. Ons vertaalbureau zet zich in voor heldere communicatie in honderden talen. Van een vertaler Duits Nederlands tot een tolk Turks, u kunt bij ons voor vrijwel ieder vertaalproject terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer inlichtingen over de tolken en vertalers bij SIGV Coöperatie.

   Chinees de meest gesproken taal van Azië

   Op de vraag welke taal ze in China spreken, kunnen we simpel zijn. De meest gesproken taal in China, en de rest van Azië, is Chinees. De taal is maar liefst drieduizend jaar oud, wordt door 1,4 miljard mensen gesproken en is een van de meest ingewikkelde talen op de wereld. De taal kent vele dialecten, waardoor men niet kan spreken van één Chinese taal. Wel duidt men het Mandarijns aan als de officiële vorm van de Chinese taal. Daarnaast zijn er nog minstens negen andere dialecten, zoals het Wu, Yue en Min.

   Hindi; niet alleen in India, maar ook daarbuiten 

   De taal die na het Chinees het meest wordt gesproken in Azië, is Hindi. Maar liefst 600 miljoen mensen spreken deze taal. Het Hindi staat op de derde plek als het gaat om de meest gesproken talen wereldwijd. In dat geval staat het Engels op de tweede plek. Men spreekt niet alleen Hindi in India, maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten en Mauritius. Het Hindi is daarnaast ook niet de enige officiële taal van India, omdat niet alle Indiërs de taal machtig zijn. Het Engels behoort daarom ook tot de officiële talen van het land.

   Het Engels in Aziatische landen 

   Van oudsher is het Engels wereldwijd een belangrijke taal. Door het kolonialisme en de Westerse handelsgeest spreekt men nog altijd het Engels naast de officiële taal in Azië. Zo kennen meer dan 300 miljoen inwoners het Engels. In landen als India, Singapore, Hongkong, Mauritius en de Seychellen is het Engels nog altijd een officiële taal. Ook spreekt men Engels in Brunei en op de Filipijnen. Engels is ook nog altijd een populaire taal om te leren, waardoor u zich met het Engels uitstekend verstaanbaar kunt maken in Azië.

   Russisch in delen van Azië

   Landen als Kirgizstan en Kazachstan maken deel uit van het Aziatische continent. Hierdoor behoort het Russisch tot de meest gesproken talen in Azië. Er zijn maar liefst 260 miljoen mensen die Russisch spreken op het Aziatische continent. Net als het Chinees en het Hindi beschikt het Russisch over een eigen alfabet: het Cyrillische schrift. 

   Laat uw vertaling uitvoeren door SIGV Coöperatie

   Wilt u uw bedrijf uitbreiden naar het buitenland, bijvoorbeeld de Aziatische markt? Dan is het belangrijk om uw producten of diensten op de juiste wijze te vertalen naar de lokale markt. Neem contact op via onze website voor een offerte op maat.