Wat is het langste Duitse woord? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Wat is het langste Duitse woord

   Wat is het langste Duitse woord?

    

   Wat is het langste woord in de Duitse taal? De Duitse taal is belangrijk voor Nederland. Zo vormt Duitsland onze grootste handelspartner en zijn onze oosterburen een essentieel land binnen de Europese Unie. Bovendien staan de Duitsers cultureel gezien vrij dicht bij de Nederlanders. Maar liefst 130 miljoen mensen wereldwijd spreken het Duits als moedertaal of tweede taal; daarbij hebben 289 miljoen mensen het Duits als vreemde taal op school geleerd. De taal wordt wel minder gesproken dan het Spaans of Frans, aangezien Duitsland minder landen heeft gekoloniseerd. Wat is echter het langste woord binnen de Duitse taal? Vertaalbureau SIGV Coöperatie vertelt u alles over dit taalfeitje.

    

   Het langste Duitse woord ooit

    

   Voor 1999 was het langste Duitse woord Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft. Dit was de benaming voor een dochterbedrijf van de Weense Donaudampfschiffahrtsgesellschaft. Het woord belandde zelfs in het Guinness Book of Record met in totaal 79 letters. In 1996 vond er echter een spellingshervorming plaats, tot afgunst van de Oostenrijkers. Hierdoor moest het woord voortaan geschreven worden als überorganisation Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft. Vanaf 1999 is het langste woord in de Duitse taal Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz. Dit woord telt in zijn volledigheid 66 letters.

    

   Een Duitse vertaling via SIGV Coöperatie

    

   Bent u van plan om zaken te gaan doen in Duitsland? Of heeft u een Duitse vertaling van officiële documenten als een paspoort, huwelijksakte of verklaring van erfrecht nodig? SIGV Coöperatie brengt u graag in contact met de juiste vertaler Duits Nederlands. Dankzij onze jarenlange ervaring beschikken wij over een uitgebreid netwerk tolken en vertalers. Van een tolk inhuren voor een Duits congres tot een vertaler bij een juridisch proces. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.