Waarom Spaans - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Waarom is Spaans zo belangrijk?

   Spaans wordt als taal vaak onderschat. Op scholen leren we eerder Frans en Duits. Toch is Spaans een wereldtaal. Maar waarom is Spaans zo belangrijk?

   Er zijn maar weinig Nederlanders die Spaans spreken. Wij leren eerder Engels, Frans en Duits omdat deze talen in onze buurlanden worden gesproken. Als we Spaans moeten spreken, huren we een tolk Spaans of een vertaler Nederlands Spaans in. Toch is Spaans een belangrijke taal. Het is de derde taal van de wereld. Dan is het vreemd dat we in Nederland deze taal nauwelijks leren. Daarom vertellen we in dit artikel waarom Spaans veel belangrijker zou moeten zijn.

   Waarom leren we in Nederland geen Spaans?

   Nederlanders lopen behoorlijk voorop als het gaat om talenkennis. Al op de basisschool leren we Engels en deze taal horen we de hele dag door op radio en televisie. Waar andere landen nasynchroniseren, hebben wij liever ondertiteling. Duits leren we makkelijk, omdat dit behoorlijk op het Nederlands lijkt. Alleen blijven we over die verrekte naamvallen struikelen. Met ons middelbare school Frans redden we ons prima op vakantie. Graag vergelijken we ons met de Fransen en Duitsers die een stuk meer moeite hebben met andere talen. Toch schiet onze talenkennis behoorlijk tekort als u kijkt naar de meest gesproken talen in de wereld. Hoewel 1,2 miljard mensen ter wereld Chinees spreken, wordt dit nauwelijks onderwezen op Nederlandse scholen. En ook Spaans is als derde wereldtaal met ongeveer 400 miljoen sprekers in het Nederlandse onderwijs een ondergeschoven kindje. En dat is zonde.

   Waarom Spaans leren?

   Spaans is lang niet alleen voorbehouden aan de inwoners van Spanje. Op vakantie aan de Costa del Sol is het natuurlijk leuk om uw ‘cerveza’ in Spanje aan de bar te kunnen bestellen en in het Spaans te tellen tot dertig, maar er is meer. Met kennis van het Spaans opent u een wereld naar de ongeveer 400 miljoen mensen met Spaans als eerste taal. En dan hebben we iedereen die Spaans als tweede taal spreekt nog niet eens meegerekend. Een enorme afzetmarkt voor uw producten of diensten, maar ook een schat aan informatie die anders voor u verborgen zou blijven.

   Welke landen spreken Spaans

   Uiteraard wordt Spaans in Spanje gesproken, maar er zijn nog veel meer Spaanstalige landen. Vooral in Latijns-Amerika zijn er veel landen, waar Spaans gesproken wordt. Een van de officiële talen van Peru is Spaans en Spaans is de eerste taal in Uruguay. Spaans is de officiële taal in maar liefst 21 landen, wat overigens niet betekent dat iedereen in deze landen Spaans als moedertaal heeft. Spaans is de taal in Costa Rica en ook in de Dominicaanse republiek is de taal om te spreken Spaans. En welke taal spreekt men in Cuba? Precies, Spaans. Maar de Latijns-Amerikaanse landen zijn niet de enige landen waar ze tellen in het Spaans. In de Verenigde Staten wonen veel Spaanstalige immigranten en in Puerto Rico is Spaans de eerste taal. Zelfs in Afrika zijn nog enkele landen waar Spaans wordt gesproken.

   Waarom Spaans voor uw bedrijf?

   Als u internationale ambities heeft voor uw bedrijf, dan is Spaans de weg naar een grote afzetmarkt. Hiervoor kunt u uw website, bedrijfsdocumenten en andere teksten naar het Spaans laten vertalen door een ervaren vertaler Nederlands Spaans. Tijdens uw gesprekken met een handelspartner staat een tolk tot uw beschikking. Toch is het voor uw dagelijkse werkzaamheden handig om zelf wat Spaans te spreken of een medewerker in dienst te hebben de Spaanse taal machtig is. Dan hoeft u niet steeds een vertaalbureau in te schakelen. Bovendien is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen Latijns-Amerika en Spanje. De taal in Spanje en de taal in bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek verschillen namelijk.