Waar ligt Costa Rica? │ SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Costa Rica: alles wat u moet weten

   Waar ligt Costa Rica? En welke taal spreken ze in Costa Rica? Het zijn slechts enkele vragen die vaak naar voren komen over het land. Zowel toeristen als professionals willen zoveel mogelijk te weten komen over Costa Rica om overal op voorbereid te zijn. Zeker als vertaalbureau is het van belang om goed geïnformeerd te zijn, zodat u weet met welke verschillen u te maken krijgt en hoe u kunt communiceren met de inwoners. Lees daarom snel verder.

   Costa Rica als gelukkig land

   Voordat we de vraag ‘waar ligt Costa Rica?’ beantwoorden, is het goed om naar de geschiedenis van het land te kijken. Dit land, gelegen in Centraal-Amerika, wordt omringd door de landen Panama en Nicaragua, en de Grote Oceaan en Caraïbische Zee. Het leger is sinds 1949 ontbonden en sinds 2019 is het een van de toplanden in de World Happiness Report. Costa Rica doet zijn naam, de Rijke kust, daarmee eer aan. Ook in de Happy Planet Index, gebaseerd op onder andere de ecologische voetafdruk, staat het land bovenaan.

   De taal in Costa Rica

   Maar welke taal spreken ze in Costa Rica? Als vertaler wilt u weten op welke manier u met inwoners en ondernemers kunt praten. De taal in het land is Spaans. In Costa Rica is de taal een van de belangrijkste zaken, omdat het niet alleen een manier is om dingen geregeld te krijgen, maar ook omdat heel de familie regelmatig bij elkaar komt. Familie staat namelijk op de eerste plaats en men hecht veel waarde aan deze bijeenkomsten. Mocht u dus uitgenodigd worden voor zo’n bijeenkomst, is dit een hele eer.

   De religie is heilig voor de inwoners

   Ook religie staat ver bovenaan voor de inwoners van Costa Rica. Ruim 71 procent van de 4,9 miljoen inwoners is rooms-katholiek, 14 procent is protestants. Beide religies kennen veel tradities en gewoonten. De religieuze feesten worden uitbundig gevierd en op deze dagen hoeft u als vertaler Nederlands Spaans ook geen werkzaamheden te verwachten. Het is goed om hier rekening mee te houden, zodat u uw respect toont naar de bevolking en voorkomt dat u een verkeerde indruk achterlaat als professional. Het laatste wat u wilt is immers disrespectvol overkomen als ondernemer.

   Rekening houden met de tijd

   Iets anders om rekening mee te houden is het tijdsverschil met Costa Rica. Want hoe laat is het nu in Costa Rica? De Nederlandse tijd ligt 8 uur voor op de tijd van dit Latijns-Amerikaanse land. Wanneer u uw dag al bijna afrondt, begint het daar pas. Het is goed om hier een ritme in te krijgen, zodat u ervan verzekerd bent dat u voor uw samenwerkingen klaarstaat en daarbij zelf ook nog voldoende tijd overhoudt voor de andere werkzaamheden die op uw planning staan. Zo maakt u uw vertalingen tot een succes en kunt u het land helpen communiceren.