Vertaling van Nederlands naar Zuid-Afrikaans | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Vertalen Nederlands Zuid-Afrikaans

   Het Zuid-Afrikaans, de taal die in Zuid-Afrika wordt gesproken, is een dochtertaal van het Nederlands en ontstaan uit dialecten in de 17e eeuw. Het bestaat uit veel Nederlandse woorden, aangevuld met invloeden vanuit het Frans, Engels, Maleis, Portugees en andere talen. In Zuid-Afrika is het Zuid-Afrikaans de op twee na grootste taal, na het Zoeloe en Xhosa. Ook in buurlanden, zoals Namibië, wordt het Afrikaans als moedertaal gesproken. Wat is belangrijk om te weten bij het vertalen van het Afrikaans naar het Nederlands?

   De evolutie van de Zuid-Afrikaanse taal

   Het Zuid-Afrikaans wordt ook wel Afrikaans en Kaap-Hollands genoemd en is in de 17e eeuw ontstaan nadat Nederlanders het Nederlands introduceerden in Zuid-Afrika en Namibië. In Zuid-Afrika leidde de taal al snel een eigen leven en het Afrikaans werd zodoende een dominante taal. Tegenwoordig heeft de taal nog ongeveer zeven miljoen moedertaalsprekers. Door invloeden van verschillende talen lijkt het Zuid-Afrikaans steeds minder op het Nederlands.

   Het Afrikaans fungeert met name als “lingua franca” tussen verschillende beroepsgroepen, wat staat voor gemeenschappelijke communicatietaal. Hier kan het opkomende Engels niet tegenop, hoewel het wel veel door elkaar gebruikt wordt. Toch is het Zuid-Afrikaans slechts een van de tien officiële talen in Zuid-Afrika die zijn overgebleven na het einde van het Apartheidsregime. Het Afrikaans lijkt allang niet echt meer op het Nederlands en veel Zuid-Afrikaanse woorden lijken voor veel Nederlanders Nederlandser dan het Nederlands zelf, maar er is nog wel een speciale band tussen de twee talen. Dit blijkt onder andere uit het feit dat geloofsbrieven in Zuid-Afrika nog worden aangeboden in het Nederlands. En dat terwijl het Nederlands geen eens meer een officiële taal is in Zuid-Afrika.

   Vertalen Nederlands Zuid-Afrikaans door een native speaker

   Het Zuid-Afrikaans is dus slechts een van de tien officiële talen in het land. Desalniettemin is het een belangrijke taal voor de bewoners, die voor veel communicatie gebruikt wordt. Tevens is het onderscheid met het Nederlands groot, waardoor het vertalen van het Afrikaans naar het Nederlands essentieel is bij bepaalde aangelegenheden. SIGV Coöperatie is een erkend vertaalbureau en bij ons kunt u gebruik maken van een professionele tolk die allerlei teksten nauwkeurig van het Afrikaans naar het Nederlands of andersom kan vertalen voor u.

   Met de juiste vertaling kunnen misverstanden worden voorkomen en zo is de tekst tevens in lijn met de cultuur in Zuid-Afrika. Om dit te bewerkstelligen, bieden wij native speakers aan, oftewel vertalers die zijn geboren en getogen in het land van de doeltaal. Hierdoor wordt de boodschap op de juiste manier overgebracht met de juiste nuances en stijl, waardoor tevens de gewenste acties bereikt kunnen worden.

   Verschillende soorten Zuid-Afrikaanse vertalingen

   U kunt bij ons terecht voor een professionele vertaling Afrikaans Nederlands of Nederlands Afrikaans van allerlei soorten teksten en documenten. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met een effectieve marketingcommunicatie of het vertalen van algemene voorwaarden, koopcontracten en import- en exportdocumenten. Daarnaast vertalen onze tolken en vertalers medische dossiers, technische handleidingen en nog veel meer. Hierbij zorgen ze er altijd voor dat de boodschap duidelijk overkomt.

   Het hangt af van de soort tekst hoe een vertaler te werk gaat. Immers vergt een juridische tekst een andere aanpak dan een marketingbrochure. Onze vertalers houden altijd rekening met de aard van de inhoud en de invloed van de cultuur van de doeltaal. Daarnaast zijn ze hoogopgeleid, erkend en gespecialiseerd in een bepaald gebied. Hierdoor voldoen ze aan alle eisen die worden gesteld binnen uw vakgebied.

   Vraag nu een offerte aan bij SIGV Coöperatie

   Zoekt u nog naar de ideale tolk voor uw Afrikaans Nederlandse vertaling? Of heeft u juist een tolk Frans of een vertaler Nederlands Spaans nodig? Wij zijn u van dienst. Hiervoor hoeft u alleen maar een vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen, waarna we de juiste vertaler voor u zoeken en het vertaalproces van start kan gaan. Dit proces is altijd afgestemd op uw wensen en behoeften en u bent daarnaast verzekerd van een eerlijke, scherpe prijs, zonder indirecte overheadkosten. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.