Vertalingen Nederlands Iers | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Vertalen Nederlands Iers

   Iedereen in Ierland spreekt Engels, maar het Iers blijft officieel gezien de eerste taal. Plaatsnamen worden bijvoorbeeld zowel in het Engels als in het Iers gegeven en de haltes in de bus worden tevens in het Iers omgeroepen. Het zijn namelijk twee heel verschillende talen, vooral op het gebied van klanken. Hierdoor lijkt het Iers meer op de Schots taal en het Welsh en in sommige gevallen zelfs een beetje op de Nederlandse uitspraak van bepaalde woorden. Waar komt het Iers vandaan en hoe kan SIGV Coöperatie u helpen met een professionele vertaling Nederlands Iers?

   Het Iers: een oude Keltische taal

   Het Iers wordt ook wel Gaelisch, Gaelic, Goidelic en Goidelisch genoemd. Het is een van de Keltische talen en wordt in bepaalde talengroepen onderverdeeld, namelijk in het Iers-Gaelisch, Manx-Gaelisch, Schots-Gaelisch en Shelta. In Ierland heeft het Iers of Gaelisch zelfs een beschermde status, waardoor in Ierland de eerste officiële taal het Iers is. In 2007 is de taal ook als officiële taal geaccepteerd in de Europese Unie. Deze erkenning en bescherming is een geschenk voor veel Ieren na een roerige geschiedenis. Toch is het nog steeds een zeer geliefde taal die ook nog in zeer oude geschriften terug te vinden is en het conserveren waard blijft.

   Native speakers voor uw vertalingen Nederlands Iers

   Het Iers of Gaelisch is dus nog steeds een zeer belangrijke taal in Ierland, met een rauw randje door de nog redelijk verse en roerige geschiedenis. Hierdoor is het een belangrijk communicatiemiddel in het land, waardoor de juiste vertalingen van het Nederlands naar het Iers of andersom essentieel zijn. Hier kan SIGV Coöperatie, als onder andere vertaalbureau Engels en Iers, u bij helpen. Onze professionele tolken en vertalers vertalen allerlei documenten voor u op een nauwkeurige manier, waardoor u de juiste boodschap overbrengt in het Iers.

   Door een professionele vertaling in het Iers voorkomt u misverstanden en eert u de geliefde Ierse taal. Onze native speakers zijn geboren en getogen in Ierland en kunnen zodoende de juiste nuances aanbrengen in vertalingen naar de doeltaal. Hierbij kunt u altijd nog uw voorkeuren en behoeften aangeven. Tevens worden de vertalingen na afloop nog gecontroleerd door een revisor, die ook een native speaker en een erkende vertaler is. Door dit proces wordt de kwaliteit van de vertalingen gewaarborgd.

   Verschillende soorten vertalingen Iers Nederlands

   Allerlei documenten en teksten kunnen door onze tolken en vertalers worden vertaald van het Nederlands naar het Iers of juist andersom. We helpen u bijvoorbeeld bij het vertalen van marketingbrochures, juridische teksten, medische documenten en koopcontracten. Daarnaast vertalen onze tolken technische handleidingen of vakspecifieke teksten. Wat de content ook is, wij zorgen ervoor dat u gematcht wordt met de juiste vertaler, waardoor de boodschap altijd helder overkomt en het juiste effect heeft.

   Onze vertalers en tolken zijn overigens altijd gespecialiseerd in een bepaald gebied, waardoor ze de juiste precisie kunnen aanbrengen in vertalingen. Daarnaast maken ze gebruik van vertaalgeheugens en -software die het vertaalproces efficiënter maken en zorgen voor consistentie. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met uw wensen en inbreng. Bovendien zijn onze vertalers erkend en houden ze rekening met de invloed van de Ierse cultuur bij hun vertalingen.

   SIGV Coöperatie voor al uw Ierse vertalingen

   Voor een kwalitatief hoogwaardige vertaling, gemaakt door een erkende tolk, kunt u terecht bij SIGV Coöperatie. Wij helpen u met het vertalen van allerlei soorten documenten van het Nederlands naar het Iers. Onze vertalers zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied en native speakers, waardoor vertalen van het Gaelic naar het Nederlands optimaal verloopt. Of zoekt u juist de hulp van een tolk Spaans, tolk Duits of vertaler Frans Nederlands? Ook dan zijn we u van dienst, waarbij we altijd een scherpe prijs aanbieden. Vraag gelijk een vrijblijvende offerte bij ons aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.