Vertalen Macedonisch - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Vertalen Macedonisch

   Staat u op het punt om uw zaken uit te breiden naar Noord-Macedonië? Dan heeft u wellicht nood aan enkele vertalingen van Nederlands naar Macedonisch. Daarvoor bent u bij vertaalbureau SIGV Coöperatie aan het juiste adres. Wij hebben al jarenlang ervaring met het vertalen naar Macedonisch en helpen u graag om een correcte vertaling naar uw doelgroep te kunnen versturen.

   Taal Macedonië

   Macedonisch is een Zuid-Slavische taal die deel uitmaakt van de Indo-Europese taalfamilie. De taal wordt gesproken in Noord-Macedonië, Albanië, Griekenland, Bulgarije, Servië, Canada, Australië en de Verenigde Staten. Het moderne Macedonisch stamt af van het Oudkerk Slavisch dat in de middeleeuwen werd gesproken. Rond de 19de eeuw verschenen de eerste geschreven teksten. De Macedonische orthografie en alfabet werden in 1945 gecodificeerd. De orthografie is fonemisch, wat betekent dat voor elk foneem een grafeem bestaat. Het alfabet is Cyrillisch en heeft 31 letters. De taal bevat drie bepaalde lidwoorden, werkwoorden met complexe en simpele verbale tijden en een dynamische klemtoon op de derde lettergreep vanaf het eind van het woord.

   De taal van Macedonië heeft 29 dialecten. De grootste verschillen zijn tussen de Oosterse en de Westers dialectgroepen. Het Macedonisch is beïnvloed door het Bulgaars, het Servisch, het Turks en het Russisch.

   Een tolk of vertaler Macedonisch voor elk project


   Het Macedonisch is geen gemakkelijke taal en het is dan ook niet eenvoudig om een Nederlandse tekst naar het Macedonisch te vertalen. Of u nu een document wilt laten vertalen of een tolk wilt inhuren om u te begeleiden tijdens een zakenreis naar Macedonië, bij SIGV Coöperatie kunt u terecht voor elk project. Onze vertalers en tolken zijn native speakers, die geboren en getogen zijn in Macedonië. Zodoende zijn ze zeer bekend met zowel de taal als de cultuur van het land. Daarnaast hebben wij vertalers die zijn opgeleid in een medisch, juridisch of technisch vakgebied. Ook uw vertalingen in deze materie zijn bij ons in goede handen. Hierdoor bent u gegarandeerd van een vertaling die helemaal op uw doelgroep is afgestemd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de juiste vaktermen.

   Gecertificeerd vertaalbureau

   Ons vertaalbureau voldoet aan de ISO-normen die u een kwalitatief hoogwaardige vertaling garanderen. Dankzij onze ISO-9001 en ISO-17100 certificaten kunt u al uw projecten met een gerust hart aan ons overlaten. Daarnaast heeft de overheid ons als specialist op het gebied van vertalen erkend.

   Uw vrijblijvende offerte aanvragen

   Heeft u besloten om uw project aan SIGV Coöperatie toe te vertrouwen en bent u benieuwd naar de kosten? Op onze website kunt u snel en eenvoudig een offerte aanvragen. U zult versteld staan van onze scherpe tarieven. Omdat wij zonder winstoogmerk werken, betaalt u geen bemiddelingskosten en hoeft u enkel de vertaler of tolk te betalen. Of u nu een vertaler Nederlands Italiaans of een tolk Macedonisch zoekt, bij SIGV Coöperatie bent u altijd aan het juiste adres.