Belang van vertalen | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Het belang van vertalen voor particulieren en ondernemers

   Weet u al wat het belang van vertalen is? Het kan zijn dat u zelf een vertaling heeft gemaakt, maar deze nog niet het gewenste effect heeft. Komt dit dan door de platformen waar u uw vertaling op heeft geplaatst of toch doordat het vertalen niet helemaal goed is gegaan? Het inschakelen van een vertaalbureau kan u helpen om de teksten te krijgen die u wenst te hebben. Ook kunt u een tolk inhuren voor evenementen en andere activiteiten. Maar wat is dan het belang van vertalen precies?

   Inzichten door vertalen van documenten

   Particulieren willen overheidsdocumenten laten vertalen als zij de taal niet vaardig zijn. Deze documenten zijn van belang om het proces goed te laten doorlopen, maar het kan wel lastig zijn om alles te volgen. Juist daarom is het inschakelen van een Vertaler Nederlands Spaans of een andere taal van belang. Doordat er een goede vertaling op papier komt te staan, weet u wat er van u verwacht wordt en wat uw rechten en plichten zijn. Zo maakt u de beslissingen die nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

   Internationale mogelijkheden met vertalen

   Voor bedrijven zijn er nog veel meer mogelijkheden te vinden bij het vertalen van documenten. Zo is er bijvoorbeeld toegang tot een breder publiek. U kunt een boodschap overbrengen op andere landen, maar ook uw producten en diensten overal aanbieden. Zelfs als men een geheel andere taal spreekt. Dit geeft u niet alleen kansen in Nederland, maar ook in het buitenland. Voordat u het weet, heeft u internationale partners en klanten aan u gebonden en breidt u uw onderneming steeds verder uit.

   Voldoen aan wetten en regels van een land

   Met het goed vertalen van documenten kunt u tevens de wetten en regels naleven. In ieder land gelden bepaalde wetten en regels. Als ondernemer dient u hiervan op de hoogte te zijn. Zo dient u bijvoorbeeld een document te vertalen naar het Engels. Ook de documenten die internationale partners beschikbaar hebben, moeten van een vertaling worden voorzien. Het helpt u niet alleen om de wetten na te kunnen leven, maar op de lange termijn ook een flinke kostenbesparing met zich meebrengen. Miscommunicatie omtrent de wetten of een verkeerde communicatie met klanten of partners kan u immers veel geld kosten.

   Miscommunicatie voorkomen met vertalingen

   Met het vertalen van documenten, uw website of gesprekken met behulp van een tolk kunt u miscommunicatie voorkomen. Communiceren is in het algemeen al lastig, omdat iedereen een eigen taal spreekt en interpretaties soms verkeerd verlopen. Doordat alles in meerdere talen beschikbaar is, kunnen mensen direct naar het juiste document toe om alles door te nemen. Dit voorkomt misverstanden en op de lange termijn ook weer hoge kosten om problemen op te lossen. Ook hierom is het aan te raden om een goede vertaling op te stellen voor uw documenten.

   Respect tonen voor een andere cultuur

   En wat dacht u van de culturele gevoeligheid? Iedere cultuur heeft zijn eigen gewoonten, tradities en uitdrukkingen. Als u hier geen weet van heeft, kunt u iemand beledigen met de manier hoe u iets opgeschreven heeft of de manier waarop u spreekt. Een vertaling komt ook hier van pas. Een professionele vertaler kent de culturele verschillen, weet deze goed over te brengen op papier en zorgt voor het effectief overbrengen van de boodschap. U maakt geen misstap vanwege de cultuurverschillen, maar brengt mensen samen met de teksten die u beschikbaar heeft.

   Meer geloofwaardigheid bij uw doelgroep

   Het vertalen van documenten heeft als laatste voordeel dat u uw geloofwaardigheid kunt verhogen. Als u de teksten uitsluitend in uw moedertaal beschikbaar heeft, bereikt u slechts een kleine doelgroep. De rest van de mensen zullen uw bedrijf niet inschakelen, omdat het niet professioneel overkomt. Door een goede vertaling beschikbaar te hebben, toont u professionaliteit. Ook is het een teken van toewijding aan de doelgroep. Uw reputatie verhoogt aanzienlijk met het vertalen van alle documenten die u beschikbaar heeft gesteld. Uw bedrijf kan hierdoor weer groeien en u heeft de gelegenheid om internationaal meer mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten.

   Zelf beginnen met vertalen

   Wilt u zelf uw steentje bijdragen aan het vertalen van documenten? Vertalen als bijbaan uitvoeren is mogelijk. U kunt zowel de opleiding volgen tot vertaler of bekijken welke vacatures er openstaan bij vertaalbureaus. Zo helpt u niet alleen uzelf aan meer werkervaring, maar kunt u ook mensen in uw omgeving helpen aan een goede vertaling van documenten en gesprekken. U leert niet alleen meer over de taal, maar ook de cultuur die hiermee gepaard gaat. U bent van waarde als u de vertalingen uit kunt voeren en mensen kunt helpen nieuwe stappen te ondernemen.