Vertaalsoftware inzetten? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Vertaalsoftware inzetten

   Vertaalsoftware inzetten

    

   SIGV Coöperatie beschikt als vertaalbureau over een ruime ervaring met het inzetten van vertaalsoftware. Met de geavanceerde vertaalsoftware nemen we uw vertalingen op in ons klantspecifieke geheugen. Woorden en zinnen die geregeld voorkomen, kunnen dankzij het vertaalgeheugen automatisch vertaald worden. Wat is echter vertaalsoftware en wat zijn de voordelen hiervan?

    

   Wat houdt vertaalsoftware in?

    

   Vertaalsoftware biedt handige instrumenten om sneller en efficiënter te kunnen vertalen. Door een terminologielijst aan te leggen per cliënt en een vertaalgeheugen op te bouwen, wordt het gemakkelijker om vertalingen uit te voeren. De software creëert hierdoor de optimale condities zodat een vertaler de beste vertaling kan neerzetten. Bovendien zorgt de vertaalsoftware ervoor dat de vertaling volledig is. De software verdeelt het document namelijk in segmenten. Pas nadat ieder component is vertaald, geeft de vertaalsoftware aan dat de vertaling af is.

    

   De voordelen van vertaalsoftware inzetten

    

   Het inzetten van vertaalsoftware brengt een aantal interessante voordelen met zich mee:

    

   Consistentie in de documenten

    

   De vertaalsoftware slaat de brontekst met vertalingen op in het systeem. Dit zorgt ervoor dat bij een volgende vertaling de vertaler de eerder omgezette teksten er eenvoudig bij kan halen. De vertaalsoftware laat eerder vertaalde woorden en zinnen met dezelfde strekking zien. De vertaler kan ervoor kiezen om deze eerdere vertalingen over te nemen, wat de consistentie en snelheid van de vertaling ten goede komt.

    

   Efficiëntie en veiligheid van de documenten

    

   De documenten en eerdere vertalingen zijn opgeslagen op de cloud van onze server. De vertalers ontvangen van ons een licentie waarmee we direct de juiste vertaler voor het project kunnen inzetten. Doordat er geen bestanden over de mail worden verstuurd en op geen enkele plaatselijke computer vertalingen worden bewaard, werkt dit systeem efficiënt en veilig.

    

   Live synchronisatie van de vertalingen

    

   Door vertaalsoftware in te zetten bij een aanzienlijk vertaalproject kunnen meerdere vertalers op hetzelfde moment aan een document werken. Ook is het mogelijk dat een revisor alvast aan het controleren van het document begint, terwijl de vertaler met een ander gedeelte van de vertaling aan de slag is. De server maakt hierbij gebruik van live synchronisatie. Dit houdt in dat ieder gedeelte van een tekst dat wordt vertaald of gereviseerd, meteen zichtbaar is voor iedereen die betrokken is bij dit vertaalproject.

    

   Financiële voordelen van vertaalsoftware inzetten

    

   Met het inzetten van vertaalsoftware hoeven zinnen die al eerder op een identieke wijze zijn vertaald, niet opnieuw te worden omgezet. Uiteraard houdt dit in dat u voor deze onderdelen geen kosten hoeft te voldoen. Wel onderzoekt de vertaler of de vroegere vertaling in de context van het nieuwe document past. Het inzetten van vertaalsoftware levert in dit geval een besparing van tijd en kosten op.

    

   SIGV Coöperatie voor het inzetten van vertaalsoftware

    

   Wilt u meer weten over onze werkwijze met het inzetten van vertaalsoftware? SIGV Coöperatie ondersteunt u bij het communiceren in de meest uiteenlopende talen. Of u nu een Poolse tolk nodig heeft bij een rechtszitting of een vertaler Frans Nederlands voor het vertalen van de algemene voorwaarden, ons uitgebreide netwerk aan tolken en vertalers staat voor u klaar. Neem direct contact op voor een offerte op maat.