Verschillen Belgische en Nederlandse markt door SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   België, een buurland met een gans andere markt

   België, de mensen spreken er ook Nederlands, maar hoe goed kent u ons buurland verder? Als u gelooft dat de hoofdstad van België Antwerpen is, is het dringend tijd om uw kennis van België bij te stellen. Bent u klaar om uw zaken uitbreiden naar de Belgische markt, dan is het zeker aangeraden om ons buurland beter te leren kennen. Wij van vertaalbureau SIGV Coöperatie vertellen u graag meer over België en de Belgische markt.

   Enkele algemene feiten

   In oppervlakte is België bijna even groot als Nederland. Het land telt ongeveer 11 miljoen inwoners. In België heeft men drie officiële talen. In Vlaanderen spreekt men Nederlands, in Wallonië is het Frans de belangrijkste taal en een klein deel van de Belgen heeft Duits als moedertaal. Brussel is niet enkel de hoofdstad van België, maar ook van Europa.

   De Belgische economie draait rond handel, diensten en vervoer. België heeft een rijk verleden in de mijnbouw, dat voor de aanvoer van veel allochtone, voornamelijk Italiaanse, mijnwerkers zorgde. In 1991 werd de laatste mijn gesloten, wat eveneens het einde van de Belgische mijnbouw betekende. In de loop der jaren werd deze industrie vervangen door de productie van chemische producten, staal en cement. Deze producties vestigden zich nabij haven- en handelssteden, waardoor ze gemakkelijk andere landen kunnen bedienen. Vooral de haven van Antwerpen is een belangrijke poort voor de import en export van grondstoffen naar de rest van de wereld. Deze haven is een van de grootste haven ter wereld.

   Verschillend bedrijfsleven

   Het bedrijfsleven in België is een stuk anders dan in Nederland. We zetten de belangrijkste verschillen even op een rijtje:

   • Hiërarchie: In België is er een sterk aanwezige hiërarchie binnen de bedrijven.
   • Communicatie: In Nederland zoeken we de kortste communicatielijnen, terwijl in België de communicatie altijd via de baas loopt.
   • Een bevel moet u opvolgen: Nederlandse bazen doen hun best om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun medewerkers. In België is de baas de baas en voert u uit wat u wordt opgedragen.
   • Snelle beslissingen: Beslissingen worden in België snel genomen, ook als er risico’s aan verbonden zijn. Het helpt dat Belgen enkel vergaderen met relevante personen en dat niet iedereen zijn zegje mag doen, zoals in Nederland.
   • Strakke planning: In Nederland houden we ons strak aan het plan dat genomen is. Wijzigingen voeren we enkel door na overleg met de nodige partijen. In ons buurland voert men nieuwe impulsen direct door in het plan, zonder hierover opnieuw te vergaderen.
   • Juist gebruik van taal: Zoals we eerder aanhaalden, spreekt men wel drie talen in België. Het is echter de kunst om de juiste taal in het juiste taalgebied te spreken. Zo zal u in Wallonië niet ver geraken als u enkel Nederlands spreekt. Zeker Franstaligen zijn er gevoelig aan als de communicatie niet volledig in het Frans gebeurt. Het is dan ook belangrijk dat u uw documenten in Frans van hoge kwaliteit wordt vertaald. Onze vertaler Frans Nederlands kan u daarbij zeker helpen. Heeft u een meeting in Wallonië en spreekt u zelf geen Frans? Dan kunt u een tolk inhuren die u begeleidt tijdens uw meeting.

   Vertaalbureau Oost-Vlaanderen

   Bent u op zoek naar een vertaalbureau om u te helpen bij het veroveren van de Belgische markt? SIGV Coöperatie helpt u graag. U kunt bij ons terecht voor het vertalen van uw documenten of voor het inhuren van een tolk die u bijstaat tijdens meetings in België. Contacteer ons vrijblijvend om de opties te bekijken en om een gedetailleerde offerte te ontvangen.