Een tweede taal leren? SIGV Coöperatie voor een foutloze vertaling
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   SIGV Coöperatie helpt u bij een vertaling in een tweede taal

   Bent u geïnteresseerd in het leren van een tweede taal? Een vreemde taal leren biedt meerdere voordelen. Zo gaat er voor u een nieuwe wereld open, omdat u met een nieuwe taal ook gelijk toegang krijgt tot een andere cultuur. Het reizen of zakendoen in een ander land is aangenamer als u de taal van de lokale inwoners spreekt. Bovendien zorgt het leren van een tweede taal ervoor dat u beter kunt multitasken. Bij het spreken van tweede taal bent u namelijk continu aan het schakelen in het brein tussen het gebied van lezen, schrijven en spreken. Dit snelle schakelen heeft een positief effect op de andere taken die u in het alledaagse leven onderneemt. Een tweede taal leren biedt daarnaast tal van voordelen voor uw CV. Door de toenemende globalisering worden bedrijven steeds internationaler, waardoor zij steeds vaker een nieuwe collega zoeken die meerdere talen onder de knie heeft. Het leren van een tweede taal als Engels, Spaans, Chinees of Duits kan dan ook allerlei deuren open voor uw carrière. Door intensief te werken aan het leren van een nieuwe taal, verbetert überhaupt uw algehele taalvaardigheid. U vergelijkt namelijk voortdurend de tweede taal met uw eigen moedertaal, waardoor u bewuster gaat communiceren.

   De uitdagingen bij het leren van een tweede taal 

   Het leren communiceren in een nieuwe taal brengt de nodige valkuilen met zich mee. Kinderen die tweetalig worden opgevoed pikken de taal snel op, maar voor volwassenen blijkt het onder de knie krijgen van een nieuwe taal ingewikkelder. Belangrijk bij het leren van een tweede taal is zowel een ruime woordenschat als een uitstekende kennis van de grammaticaregels. De tolken en vertalers van ons vertaalbureau SIGV Coöperatie hebben meerdere talen onder de knie en geven u graag een aantal adviezen die helpen bij een nieuwe taal leren:

   • Breng veel tijd door met de tweede taal

    Wanneer u een tweede taal wilt leren, is het logischerwijs noodzakelijk dat u hier de tijd en moeite voor neemt. Neem leerboeken aandachtig door, luister naar muziek of podcasts in de gewenste taal en bekijk televisieseries. Zo raakt u vertrouwd met de uitspraak van de woorden in de nieuwe taal.

   • Spelenderwijs de tweede taal leren met computerprogramma’s

    Maak het leren van de nieuwe taal interessant met computerprogramma’s. Een voorbeeld hiervan is de Babylon Language School. Zowel beginners als gevorderden volgen hierbij verschillende programma’s om de taal te leren.

   • Op reis in het land van de nieuwe taal

    De ideale manier om de tweede taal te leren is door op reis te gaan naar een land waar de taal gesproken wordt. Spreek de inwoners in hun taal aan, en maak conversaties in winkels, restaurants of op straat. Op deze wijze leert u bovendien meer over de cultuur, gewoontes en tradities die tot de taal behoren.

   Wilt u meer weten over vreemde talen? Of zoekt u een foutloze vertaling door een tolk Duits of een vertaler Nederlands Italiaans? Neem dan vrijblijvend contact met SIGV Coöperatie op via het online contactformulier of via het telefoonnummer (030) 737 11 08.