Online vertalen van uw website? Kijk bij SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Top 10 meeste gesproken talen

   De top 10 meest gesproken talen ter wereld

    

   Wist u dat er wereldwijd circa 7000 verschillende talen zijn om mee te communiceren? Sommige talen beschikken over slechts een handjevol moedertaalsprekers, waaronder het Tobiaans, dat slechts 30 mensen op Palau spreken. Andere talen zijn uitgegroeid tot serieuze wereldtalen, met miljoenen sprekers. Circa veertig procent van de wereldbevolking leert een van de 10 meest gesproken talen op school. Door uw teksten te vertalen in een van deze talen, benut u uw internationaal potentieel ten volle. Als vertaalbureau beschikt SIGV Coöperatie over tolken en vertalers in honderden talen, zodat we altijd voor u een oplossing weten te vinden. Van een Poolse tolk bij een congres tot een vertaler Duits Nederlands voor het vertalen van een technisch document. Bent u benieuwd met welke taal u de grootste doelgroep bereikt? Neem vrijblijvend contact op via de website voor een offerte op maat.

    

   1. Mandarijn Chinees

    

   De meest gesproken taal ter wereld is het Mandarijn Chinees. In totaal spreken 1248 miljoen mensen het Mandarijn Chinees. Deze taal wordt met name gesproken in de Volksrepubliek China, Maleisië, Taiwan en de Verenigde Staten, waarbij vooral New York City. Het Mandarijn Chinees is een verzamelnaam voor talrijke dialecten, waaronder het Noordoostelijk, Neder-Yangtze, Beijing, Ji-Lu, Jiao-Liao, Lan-Yin, Zhongyuan en Zuid-Westers.

    

   1. Spaans

    

   Dankzij ontdekkingsreizen en het hierop volgende kolonialisme is het Spaans uitgegroeid tot een van de meest gesproken talen ter wereld. Het Spaans wordt nu in 21 landen gesproken, met name in Latijns-Amerika. De in totaal 460 miljoen moedertaalsprekers bevinden zich naast landen als Spanje, Chili, Mexico en Argentinië ook in het zuiden van de Verenigde Staten, zoals in Texas.

    

   1. Engels

    

   Op de derde plek van de meest gesproken talen ter wereld bevindt zich het Engels. Als moedertaal beheersen 379 miljoen mensen over de volledige aarde het Engels; van Groot-Brittannië tot Zuid-Afrika, van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland. Daarnaast spreken circa 1,5 tot 1,8 miljard mensen het Engels als tweede taal. De West-Germaanse taal komt van oorsprong uit de Angelsaksische koninkrijken van Engeland. Binnen het Engels zijn talrijke dialecten aanwezig, zoals het Brits-Engels en het Amerikaans-Engels.

    

   1. Arabisch

    

   Circa 319 miljoen mensen hebben het Arabisch als moedertaal, waardoor de taal op nummer 4 binnen de top 10 meest gesproken talen terechtkomt. De taal is verspreid over een groot aantal landen in Noord-Afrika, de Golfregio en het Midden-Oosten. Als gevolg van emigratie komt het Arabisch ook voor in veel landen als minderheidstaal. Binnen het Arabisch zijn vier verschillende dialecten aanwezig; Centraal, Westers, Noord en Zuid. Bijzonder aan het Arabisch is dat de taal van rechts naar links wordt geschreven, met uitzondering van de cijfers in getallen.

    

   1. Hindi

    

   Het Hindi is een van de twee officiële talen die in India gesproken wordt. Ongeveer 341 miljoen mensen spreken het Hindi, wat zijn oorsprong heeft in het Perzo-Arabisch en Sanskriet. Net als binnen de Japanse taal kent het Hindi allerlei hiërarchische nuances, wat de eeuwenoude kastencultuur van India weerspiegelt. Vanwege de koloniale historie zijn er ook buiten India grote gemeenschappen die Hindi spreken.

    

   1. Bengali

    

   Met 242 miljoen mensen die Bengali spreken, komt de taal op de zesde plek binnen de top 10 meest gesproken talen ter wereld. Het is de officiële taal van Bangladesh en gedeeltes van India. De taal is ontstaan uit het klassieke Sanskriet en kent voor iedere beleefdheidsvorm een unieke set vervoegingen van de werkwoorden. Veel beroemde literaire werken in India zijn in het Bengali opgetekend.

    

   1. Portugees

    

   Door het koloniale verleden is het Portugees niet alleen in Europa, maar ook in Zuid-Amerika voor velen de moedertaal. Er zijn maar liefst 221 miljoen moedertaalsprekers van het Portugees ter wereld, waarvan er slechts 11 miljoen in Portugal wonen. Naast Portugal spreekt men de taal in Brazilië, Guinee-Bissau, Angola, Sao Tomé en Principe, Mozambique, Oost-Timor en de Kaapverdische Eilanden.

    

   1. Russisch

    

   Zo´n 154 miljoen mensen wereldwijd spreken het Russisch als moedertaal. Door de enorme Russische diaspora wordt de taal niet alleen in Rusland gesproken, maar ook in de Baltische staten, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Oekraïne, Moldavië en Georgië.

    

   1. Japans

    

   Met maar liefst 128 miljoen moedertaalsprekers behoort het Japans op de negende plek van de top 10 meest gesproken talen ter wereld. Het Japans wordt naast in Japan ook op het eiland Angaur gesproken. Binnen het Japans zijn verscheidene gradaties van hiërarchie en beleefdheid aanwezig om uzelf op de juiste manier uit te drukken. Vanwege de handel in de zestiende en zeventiende eeuw zijn er zelfs enkele leenwoorden uit het Nederlands in de Japanse taal terechtgekomen, zoals het woord bīru, oftewel bier.

    

   1. Punjabi

    

   De hekkensluiter van de top 10 meest gesproken talen is het Punjabi. Deze taal, die door 119 miljoen mensen in Pakistan en de Noord-Indiase deelstaat Punjab wordt gesproken, heeft invloeden uit het Perzisch, Hindi en Engels. Per regio zijn er verscheidene dialecten en schriften voor de taal.

   Wilt u uw tekst in een van deze boeiende talen laten vertalen? SIGV Coöperatie staat voor u klaar om documenten professioneel en snel te vertalen. Vul uw gegevens in op onze website voor een offerte op maat. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.