Tolk inhuren? | SIGV Tolken en Vertalers Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Tolk inhuren
    

   Tolk inhuren

    

   Een tolk inhuren voor een belangrijk evenement of een belangrijke presentatie? U heeft aan SIGV coöperatie een juiste partner. Er zijn verschillende manieren van tolken die wij onze klanten aanbieden.

   Verschillende manieren van tolken

   Onder tolken verstaat men het overzetten van het gesproken woord van de ene taal naar de andere taal en dit kan op verschillende manieren:

    

   Tolk inhuren voor simultaantolken

   Simultaan tolken is wat de naam doet vermoeden. De tolk luistert hier naar de brontaal en vertaalt tegelijkertijd naar de doeltaal. Dit gebeurt vaak bij internationale bijeenkomsten. Men heeft hier vaak een koptelefoon op en krijgt daar direct de vertaling van de spreker door.

   Tolk inhuren voor fluistertolken

   Fluistertolken is een vorm van simultaantolken die vaak in kleinere gezelschappen wordt toegepast, al dan niet met gebruik van technische hulpmiddelen.

   Tolk inhuren voor consecutief tolken

   Bij connsecutief tolken luistert de tolk eerst naar een gedeelte van de boodschap. Bij een pauze vertaalt hij het stuk tekst naar de doeltaal. De tolk maakt hierbij vaak aantekeningen maar bij kortere berichten vertrouwt hij op z’n geheugen. Consecutief tolken is een stuk minder intensief dan simultaan tolken. Men moet met simultaan tolken beschikken over een perfecte taalbeheersing en een hoog concentratieniveau. Consecutief tolken is ook minder duur dan simultaan tolken. Hier hoeft er geen apparatuur aangeschaft te worden zoals koptelefoons, geluiddichte tolkencabines en meer.

   Wilt u een tolk inhuren? Neem dan direct vrijblijvend contact op.

    

    

   Meer weten?
   Neem contact met ons op…

    

    

    

   Ervaringen
   Dit hebben wij al gedaan…