Then or than? SIGV Coöperatie voor correcte vertalingen
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   then or than

   Then or than? SIGV Coöperatie voor de juiste spelling van uw vertaling

    

   De woorden then en than behoren tot de honderd meest toegepaste woorden binnen de Engelse taal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de woorden veelvuldig verkeerd worden gebruikt. Zelfs niet-native speakers, die de Engelse taal niet als hun moedertaal hebben, vinden het lastig om de woorden then of than goed toe te passen in een zin. Dit levert aanzienlijke fouten op van het gebruik van then and than. Wilt u ervan verzekerd zijn dat uw vertaling foutloos is? Schakel dan ons vertaalbureau SIGV Coöperatie in. Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het tolken en vertalen van teksten in tientallen talen. Van een vertaler Nederlands Engels tot een Poolse tolk. Vraag direct een offerte aan voor uw vertaling.

    

   Hoe pas je then toe in een tekst?

    

   Then or than? Beide zijn homofonen. Dit betekent dat ze identiek klinken, maar over een verschillende betekenis beschikken. Then geeft hierbij een gevolg of een tijd aan. In het Nederlands vertaald betekent then onder meer: dan, vervolgens, toen, daarna en daarop. Voorbeelden hiervan in zinsverband in het Engels zijn:

   Milk was cheaper back then – Melk was toen goedkoper
   First I´ll drink my tea, then eat my bagel – Ik zal eerst mijn thee drinken, vervolgens mijn bagel eten

   Ook pas je then toe bij zinconstructies met ´if, then´.

   If I eat too much of my dinner, then I won´t have room for dessert – Als ik teveel van mijn diner eet, dan heb ik geen ruimte meer voor het dessert.

    

   Hoe pas je than toe in een tekst?

    

   Than pas je toe als je een vergelijking wilt maken. In het Nederlands vertaald betekent dan onder meer: beter dan, groter dan en nieuwer dan. Voorbeelden hiervan in zinsverband in de Engelse taal zijn:

   She is a lot taller than her father – Zij is veel langer dan haar vader
   This runner is faster than the others – Deze hardloper is sneller dan de anderen

   Wil je zeker weten dat je then or then juist toepast? Schakel dan SIGV Coöperatie in. Onze experts staan voor u klaar om uw boodschap zo helder mogelijk in het Engels over te brengen. Wij denken met u mee en zetten de benodigde stappen om de vertaling zo optimaal mogelijk uit te voeren. Neem gelijk contact op voor meer informatie of vraag een offerte op maat aan.