De meest invloedrijke talen ter wereld | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Dit zijn de meest invloedrijke talen in de wereld

   Weet u al welke talen het meest invloedrijk zijn in de wereld en vaak gesproken worden door een tolk? Al vanaf jonge leeftijd bent u geconfronteerd met een aantal talen. Op school krijgt u Nederlands en Engels en naarmate uw schoolperiode vordert, kunt u ook voor andere talen kiezen. In alle landen over de wereld zijn er weer andere talen beschikbaar. De een invloedrijker dan de ander. Maar welke talen hebben dan de grootste invloed? Onderstaande informatie zet alles op een rij.

   Engels met stipt bovenaan

    Ter wereld zijn er bijna 7000 talen. Sommige talen zijn uitsluitend in een klein deel van de wereld, maar andere zijn wereldwijd gesproken. Denk bijvoorbeeld aan de Engelse taal. Ruim 380 miljoen mensen in landen over de wereld spreken de taal. In de wereldwijde handel is het tevens de meest gebruikte taal om te communiceren. De Engelstalige landen zijn hier slechts een klein deel van. Als moedertaal Engels spreken, geeft u dus wel een voordeel. Maar u kunt ook naast talen Engels spreken om uzelf uit te drukken als u ergens op vakantie gaat.

   Frans en Spaans goed verspreid

   Een andere taal waar u veel mee kunt bereiken ter wereld is Frans. Franstalige landen zijn er in overvloed. In 25 landen kunt u met deze taal uit de voeten, waardoor deze in de voetsporen van de Engelse taal treedt. Voor veel internationale groepen en organisaties is deze taal populair. Daarnaast kunt u denken aan Spaans. Verspreid over de 21 Spaans sprekende landen zijn er ruim 400 miljoen mensen die deze taal spreken. In landen over de wereld zijn er nog eens 60 miljoen die deze taal als tweede taal spreken. U kunt alle Spaanstalige landen zonder problemen op het gebied van communicatie bezoeken.

   Minder bekende talen in het westen

   Er zijn ook een aantal talen waar u in eerste instantie niet aan denkt. Een van de talen is het Arabisch. Het is de taal van de Islam, waardoor deze hoog op de lijst staat. Er zijn veel dialecten en wordt gesproken in ongeveer 20 landen. Een andere taal is het Mandarijn-Chinees. En welke taal spreken ze in China en enkele andere landen in Zuidoost Azië? Precies! Als u deze taal spreekt, heeft u een streepje voor op de wereldeconomie en kunt u mensen in dit deel van de wereld bereiken.

   Talen die u vanaf jonge leeftijd leert

   Er zijn ook een aantal talen die u al vanaf relatief jonge leeftijd in Nederland kunt leren. Een goed voorbeeld hiervan is Portugees. Het is de taal van Brazilië en over heel de wereld zijn er 210 miljoen mensen die deze taal als moedertaal spreken. Een andere taal die u al vanaf jouw schoolperiode kunt leren, is Duits. Ongeveer 120 miljoen mensen spreken deze taal en voor langere tijd was het tevens de taal van de wetenschap en industrie. Met een sterke wereldeconomie zal deze taal ook niet snel uit de top 10 verdwijnen. Een toekomst als vertaler Nederlands Duits kan u daarom ver brengen.

   Russisch en Japan in landen over de wereld

   U zou het niet verwachten, maar ook het Russisch en Japans staan bovenaan de lijst van talen die het invloedrijkst zijn in de wereld. 155 miljoen mensen hebben het Russisch als moedertaal. Daarnaast spreken nog eens 110 miljoen mensen deze taal als tweede taal. Dit komt mede door het verleden van de voormalige Sovjet-Unie. Het Japans wordt door ruim 120 miljoen mensen binnen de landsgrenzen gesproken. Doordat Japan een van de grootmachten in de wereldeconomie is, is het aan te raden om deze taal te leren en te oefenen.

   Het Hindi voor zaken met India

   En welke taal spreken ze in India? India is voor langere tijd al een van de grootmachten. Denk aan de callcenters waar veel mensen werken, maar ook op andere gebieden. Een van de talen die u hiervoor kunt leren, is Hindi. De Hindoestani talen hebben weinig betekenis buiten het Inidsche subcontinent, maar er zijn toch ruim 200 miljoen mensen die u kunt bereiken door deze taal te leren. Mocht u zaken willen doen met dit land, kunt u met behulp van een vertaalbureau of met een tolk inhuren de teksten laten vertalen.