Succes Duits - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Dag van het Duits is een succes

   De Dag van het Duits is de dag waarop het belang van de Duitse taal onder de aandacht wordt gebracht. Dit jaar was deze Dag van het Duits een succes.

   Elk jaar wordt de Dag van het Duits georganiseerd. Duits is voor Nederland namelijk een belangrijke taal. Onze Oosterburen zijn een belangrijke handelspartner. Voor zakelijk succes is Duits dus bijna onmisbaar. Voor succes in het Duits kunt u een vertaler Nederlands Duits of een tolk Duits bij een vertaalbureau inhuren. Maar voor de dagelijkse communicatie heeft u als ondernemer ook werknemers nodig die Duits spreken. Daarom richt de Dag van de Duitse taal zich vooral op scholieren om ze te motiveren Duits als keuzevak te nemen. Zij zijn immers de werknemers en tolken van de toekomst.

   Succes in het Duits

   De activiteiten van de Dag van de Duitse taal bestaan onder andere uit lezingen en activiteiten op scholen en bij bedrijven. Daarnaast wordt er elk jaar een prijs uitgereikt aan de school met de beste activiteiten om de leerlingen te motiveren om Duits te leren. De winnaar ontvangt een geldbedrag om hun activiteiten op dit gebied voort te zetten. Daarnaast worden alle aspecten van Duitsland gevierd. De dag was dit jaar een groot succes of in het Duits ‘erfolgreich’.

   Pesten in het Duits

   Dit jaar viel de Dag van de Duitse taal samen met de Dag tegen het Pesten. Een goed moment om pesten ook in het Duits tegen te gaan. Pesten is namelijk niet uniek voor Nederland, het gebeurt in alle landen. Pesten in het Duits is ‘ärgern’ of ‘mobben’ en is niet alleen op scholen een probleem, maar komt ook voor in bedrijven en andere groepen mensen. Toch zijn scholen de beste plek om het pesten aan te pakken, want als daar wordt aangeleerd om niet te pesten, nemen de leerlingen dat hun leven met zich mee.