Sranan Tongo tolk of vertaler
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Sranan Tongo tolk of vertaler

   Sranan Tongo is de taal die veel in Suriname gesproken wordt en is een wijdverspreide contacttaal in het land. Doordat het hier veel gesproken wordt, is het belangrijk om de taal te beheersen bij contact met Surinamers en de Surinaamse cultuur. Heeft u hier hulp bij nodig? Dan kunt u een van onze tolken of vertalers inschakelen, die u begeleidt bij een contact in het Surinaams, bijvoorbeeld zakelijk, maar ook privé. Daarnaast kunt u van onze diensten gebruik maken als u een document of tekst moet vertalen van Nederlands naar Sranan Tongo.

   Bij SIGV Coöperatie werken alleen maar professionals met veel ervaring die u verder helpen tegen een scherp tarief en een hoge kwaliteit. We gaan bij ons vertaalbureau met elke cliënt een betrouwbare relatie aan en voor allerlei vragen omtrent vertalen en vertalingen kunt u bij ons terecht. Ontdekt hier hoe wij u verder kunnen helpen met vertalingen naar de taal Sranan Tongo.

   Waar wordt Sranan Tongo gesproken?

   Sranan Tongo, ook wel aangeduid met Sranan, is een informele taal uit het land Suriname. Het is een creoolse taal en in Suriname de tweede meest gesproken taal na het Nederlands, wat nog steeds de officiële voertaal is. Oorspronkelijk was Sranan Tongo de contacttaal van de slaven onderling en het werd daarom ook wel de "slaventaal" genoemd. Tegenwoordig wordt het echter door allerlei bevolkingsgroepen in Suriname gesproken. Zodoende is het een wijdverspreide contacttaal geworden in het land.

   Nog altijd is Sranan Tongo een informele taal, maar wel een met een groeiende geschreven literatuur. Daarentegen wordt de taal nauwelijks gebruikt bij officiële gelegenheden of als schrijftaal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Papiaments. Dit komt waarschijnlijk door de beperkte woordenschat van de taal, waardoor het beperkt gebruikt kan worden als voertaal in onder andere het onderwijs, juridische stukken of wetenschappelijke artikelen.

   Wel wordt Sranan Tongo veel gebruikt voor de online communicatie, waar het vaak gemengd wordt met Nederlandse woorden. Het Nederlands is hierbij een cultureel neutralere taal, maar Sranan Tongo vormt de cultuurtaal van een groot deel van de bevolking van Suriname. Sommige Sranan Tongo woorden zijn zelfs overgenomen door Nederlandse jongeren in de Nederlandse straattaal.

   Waarvoor zou u een Sranan Tongo vertaler gebruiken?

   Hoewel Sranan Tongo geen officiële taal is in Suriname, hechten veel Surinamers veel waarde aan de taal en het kan belangrijk zijn om de taal te beheersen. U kunt bijvoorbeeld bepaalde documenten of teksten laten vertalen naar de taal, zodat het voor de lokale bevolking beter te begrijpen is. Ook voor het vertalen van brochures, brieven, Curriculum Vitaes en handleidingen kunt u de hulp van een tolk inschakelen.

   Of zoekt u een congrestolk die u bij kan staan tijdens een congres in Suriname? Ook dan kunt u gebruik maken van een Sranan Tongo tolk, die de taal als geen ander kent en beheerst en elke conversatie gemakkelijk bijhoudt en tegelijkertijd vertaalt. Zo wordt de boodschap goed overgebracht en wordt het risico op misverstanden zo klein mogelijk gehouden.

   Een professionele tolk kan een belangrijke rol spelen bij zakelijke gesprekken tussen ondernemers en in het geval van een buitenlands onderzoek. SIGV Coöperatie biedt hierbij een uitstekende bemiddeling, waardoor u ervan verzekerd bent dat de boodschap op de doelgroep overkomt. Zijn er ook nog andere nationaliteiten bij een bijeenkomst aanwezig? Dan kunt u er ook voor kiezen om meerdere vertalers of tolken in te schakelen, zoals een tolk Arabisch en een vertaler Nederlands Spaans.

   Voordelen van een tolk Sranan Tongo

   Door gebruik te maken van een van onze tolken of vertalers Sranan Tongo zorgt u voor een heldere communicatie in de taal waarin mensen zich prettig voelen. Dit kan onder andere essentieel zijn in de zorgsector, de juridische sector en de zakelijke sector, waardoor misverstanden voorkomen worden en de communicatie soepel verloopt. Tevens kan informatie inzichtelijker worden door middel van een accurate vertaling, wat complexe onderwerpen versimpelt.

   Overigens gaan vertalingen vaak ook verder dan alleen de taal. Door mensen in hun eigen taal te benaderen, houdt u namelijk ook rekening met culturele, ethische en vertrouwelijke aspecten. Dit creëert een transparantere relatie, waarin veel vertrouwen wordt opgebouwd. Daarnaast is de kans kleiner dat er een waardeoordeel doorschemert bij vertalingen in Sranan Tongo en culturele verschillen komen minder tot uiting. Zeker met de verschillen tussen het Nederlands en Sranan Tongo kunnen zulk soort zaken namelijk een gevoelig punt zijn.

   Een betrouwbare Sranan Tongo vertaler bij SIGV Coöperatie

   Zoek niet verder voor een betrouwbare en transparante vertaler of tolk Sranan Tongo, aangezien wij bij SIGV Coöperatie precies de persoon voor de taak hebben. Onze tolken en vertalers zijn voorzien van een professioneel diploma en we bieden meer dan 250 taalmogelijkheden aan, voor alle mogelijke vakgebieden. Geen aanvraag is voor ons te gek, waarbij wij de juiste tolk combineren met de opdracht. Dit gebeurt op basis van de kennis van het vakgebied en de inhoud van de taak.

   Onze vertalers hebben jarenlange ervaring bij het ondersteunen van een bemiddeling. Daarnaast zijn wij wij het enige bureau in Nederland dat door de overheid is erkend als specialist op het gebied van vertalen. Schroom niet om te informeren naar de mogelijkheden of vraag gelijk een offerte aan via onze website, het telefoonnummer of een e-mail. Al onze tolken zijn overigens beëdigd, waardoor zij u ook kunnen ondersteunen bij diverse juridische procedures.

   Een offerte op maat voor een tolk Sranan Tongo

   Wanneer u een aanvraag heeft gedaan voor een tolk Sranan Tongo, zoeken wij direct naar de vertaler die precies bij uw opdracht past. Er wordt bij ons een onderscheid gemaakt tussen diverse soorten tolken, waaronder congrestolken, consecutief tolken, gesprekstolken en fluisterend simultaantoken. Het is ook mogelijk om een videotolk aan te vragen, waarbij via een documentscanner de identificatieprocedure verloopt. Heeft u met spoed een vertaler nodig? Doen dan een spoedaanvraag via e-mail of per telefoon. Wij maken gelijk voor u een offerte en kunnen een haalbare deadline instellen. Daarnaast kunnen we kijken of een van onze vertalers op korte termijn voor u beschikbaar is om te bemiddelen.

   Onze offertes worden op maat gemaakt, wat betekent dat naar elke situatie individueel wordt gekeken wat de beste oplossing is. Immers is elke tekst of situatie uniek en moet er bij elke vertaalopdracht goed naar de type tekst gekeken worden. Het is belangrijk dat de geschikte vertaler met uw tekst aan de slag gaat en u ondersteuning biedt voor het beste resultaat. Ook wordt er gekeken naar de hoeveelheid ervaring van de tolk voor uw opdracht en vakgebied, om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg ervaring is met het vakjargon. Hierdoor kunt u er op vertrouwen dat wij altijd streven naar het beste resultaat bij elke vertaalopdracht.

   Sranan Tongo vertaling tegen een scherpe prijs en een hoge kwaliteit

   SIGV Coöperatie opereert zonder winstoogmerk en daarom kunnen wij een scherp tarief aanbieden. Hierbij heeft u niet te maken met allerlei bemiddelingskosten, maar u hoeft enkel wekelijks de kosten van een vertaler te betalen. Tolken en cliënten staan immers rechtstreeks in contact met elkaar om een effectieve vertaling te genereren. Aan elke opdracht wordt een eerlijke hoeveelheid tijd en aandacht besteed, zodat elke opdracht het beste resultaat behaalt.

   Uiteindelijk leveren wij hierdoor kwaliteitsvertalingen. Onze erkende en ervaren vertalers gaan voor u aan de slag met het Sranan Tongo, waarna elke vertaalde tekst en ieder vertaald document nog wordt gecontroleerd door een revisor. Zo wordt de kwaliteit van het eindproduct gegarandeerd en kan een foutloze vertaling worden aangeleverd. Dit vormt wellicht weer het begin van een succesvolle samenwerking met buitenlandse partijen of als internationale dienstverlener.