De Spaanse markt betreden door SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Betreed de Spaanse markt

   Als ondernemer bent u waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om uw markt te vergroten en uw bedrijf te laten groeien. Als onderdeel van de Europese Unie hebben we in Nederland het geluk dat we de mogelijkheid hebben tot vrij handelsverkeer met de hele Europese Unie. Zo heeft u toegang tot enkele landen die een stuk groter zijn dan Nederland. Denk maar aan Spanje, dat met bijna 50 miljoen inwoners drie keer zo groot is als Nederland. Wij van vertaalbureau SIGV Coöperatie vertellen je graag waar je op moet letten als je de Spaanse markt wilt betreden.

   Algemene feiten over Spanje

   Spanje heeft een oppervlakte van 505992 km² en meer dan 47 miljoen inwoners. In Spanje spreekt men van comunidades autónomas, wat onze tolk Spaans vertaalt als autonome regio’s. Er zijn 17 dergelijke regio’s en twee steden met de status van autonome stad. Deze regio’s heeft men weer verdeeld in provincies. Het aantal provincies in Spanje ligt op 52.

   De Spaanse economie

   Spanje heeft een uitgebreide traditie van importeurs. Veel Spaanse grote handelsorganisaties bedienen kleinere, regionale handelsorganisaties voor de lokale markt. Tussen elke autonome regio en elke provincie kunnen er grote verschillen zijn op het gebied van regelgeving. Een grondige kennis van deze regelgeving is een must als u de Spaanse markt wilt betreden.

   Een groot deel van de Spaanse economie draait op de horeca- en toeristensector. Daarnaast is Spanje de tweede grootste autoproducent van de Europese Unie. Als u zaken wilt doen in Spanje, zijn dit de sectoren waarin u de grootste slaagkans heeft.

   Verschillen in het bedrijfsleven

   In het bedrijfsleven en op de werkvloer zijn er behoorlijk wat verschillen tussen Nederland en Spanje. We zetten graag de belangrijkste op een rijtje.

   In Spanje leert u eerst uw zakenpartners persoonlijk kennen voordat u overgaat tot het zakendoen. Door deel te nemen aan beurzen of ze te bezoeken, krijgt u een goed inzicht in de Spaanse markt. Het is een makkelijke manier om uw eerste zakelijke contacten te leggen en een netwerk op te bouwen.

   Eten is een belangrijke zaak voor een Spanjaard. Zaken worden vaak tijdens een lunch of een diner besproken en beklonken.

   Spanjaarden uit het noorden zijn serieuzer, terwijl Spanjaarden uit het zuiden toegankelijker en losser met elkaar omgaan op de werkvloer. In Spanje zal een werknemer niet snel zijn mening uiten tegen zijn baas.

    

   De markt in Spaans betreden

   De officiële taal van Spanje is Spaans, maar daar blijft het niet bij. Er zijn ook nog vier regionale talen die officieel erkend zijn: Aranees, Baskisch, Galicisch en Catalaans. Het Aragonees en Asturisch zijn nog twee regionale talen die niet officieel erkend zijn.

   Als u zaken wilt doen in Spanje, is het niet voldoende om de markt in Spaans aan te spreken. Als u echt wilt doordringen in de verschillende regio’s, is het cruciaal dat u in de regionale taal communiceert. Enkel op die manier zal uw zakenpartner u serieus nemen. Onze vertaler Nederlands Spaans is een native speaker en is zeer bekend met de verschillende regionale talen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het vertalen van uw folder, offerte, website of andere teksten.