Sloveens Vertaalbureau - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Sloveens vertaalbureau

   Sinds de toetreding van Slovenië tot de Europese Unie in 2004, wordt er steeds meer zakengedaan in Slovenië. Voor verschillende sectoren is de economie van Slovenië zeer interessant. Voordat u zaken gaat doen in Slovenië, is het aangeraden om u te verdiepen in de politieke achtergrond van deze parlementaire republiek. Ook de cultuur is zeer verschillend van de onze. Als u zaken wilt gaan doen in Slovenië, kan vertaalbureau SIGV Coöperatie u helpen. U kunt eventueel een tolk inhuren om u tijdens de eerste zakelijke gesprekken bij te staan of een vertaler Sloveens Nederlands onder de arm nemen om uw zakelijke documenten te vertalen.

   De geschiedenis van Slovenië

   Slovenië is bijna 50 jaar onderdeel geweest van de communistische staat Joegoslavië, dat begin jaren 90 uit elkaar viel. In 1991 verklaarde Slovenië zich onafhankelijke en nam een meer democratische staatsvorm aan. Naarmate de 21ste eeuw vorderde, verbond het land zich zowel economisch als politiek steeds nauwer met West-Europa. Met als gevolg dat het land in 2004 toetrad tot de NAVO en de Europese Unie.

   Slovenië heeft meer dan 2 miljoen inwoners, waarvan 83% etnische Slovenen zijn. Na het uitroepen van de onafhankelijkheid groeide Slovenië uit tot een welvarende economie, waardoor veel migranten in de jaren 90 uitweken naar Slovenië. Hieronder vindt men voornamelijk Italianen en Hongaren, die zich nabij de grens van hun eigen geboorteland vestigden.

   De grootste handelspartners van Slovenië zijn Kroatië, Italië, Duitsland en Oostenrijk. Hierdoor troffen de financiële crisissen van 2009 en 2012 de economie in Slovenië hard. De coronacrisis zorgde in 2020 voor een krimp van de economie met ongeveer 7%. Toch liggen er nog heel wat zakelijke kansen in Slovenië. Zeker in de sectoren waterbeheer, afvalbeheer, circulaire economie en land- en tuinbouw is er nog een zekere zakelijke behoefte.

   Sloveense taal

   In Slovenië is de officiële taal het Sloveens of “Slovenšèina”. Deze Zuid-Slavische taal is verwant aan het Kroatisch en het Servisch. Het Sloveens is een eenheidstaal maar kent ook nog een vijftigtal dialecten en subdialecten. In noordwest Dolenjska spreekt men nog altijd de meest pure vorm van het Sloveens.
   Voor het schrijven van het Sloveens maakt men gebruik van het Latijnse alfabet met 25 letters. In plaats van de q, w, x en y gebruikt men diakritische tekens als ž, š en è. De Sloveense taal bevat onder andere vier werkwoord tijden, drie meervoudsvormen en zes naamvallen voor bijvoeglijke en zelfstandige naamvallen. Dit maakt het vertalen van Sloveens naar Nederlands een taak die u best overlaat aan gespecialiseerde tolk of vertaler.

   Native speakers

   Wilt u graag uw zaken uitbreiden naar Slovenië en wilt u graag vlot kunnen communiceren met uw zakenpartners, klanten en leveranciers? Dan kunt u bij SIGV Coöperatie terecht. Wij beschikken over vertalers Sloveens Nederlands en tolken Sloveens die u bij elke gelegenheid kunnen begeleiden.

   Zowel onze tolken Sloveens als onze vertalers Sloveens Nederlands zijn hoogopgeleide native speakers die opgegroeid zijn met de Sloveense taal en de Sloveense cultuur. Daardoor zijn ze zeer bekend met uw doelgroep en kunnen zij al uw teksten optimaal omzetten naar het Sloveens. Ook om Sloveens te vertalen naar Nederlands kunnen wij u van dienst zijn. Heeft u een vertaling van een medisch, technisch of juridisch document nodig? Onze vertalers en tolken zijn opgeleid in diverse vakgebieden, waardoor wij altijd een vertaler hebben die aan uw behoeften kan voldoen. Zo bent u altijd verzekerd van een vertaling van de hoogste kwaliteit.

   Gecertificeerd vertaalbureau

   SIGV Coöperatie beschikt over ISO-9001 en ISO-17100 certificaten. Zodoende voldoen wij aan de ISO-normen die u een kwalitatief hoogwaardige vertaling garanderen. Dankzij de jarenlange ervaring van onze tolken en vertalers met de Sloveense taal en cultuur maken zij vertalingen met het juiste taalgebruik en met de juiste tone of voice, zodat uw boodschap op een respectvolle en correcte manier op uw doelpubliek wordt overgebracht.

   Een offerte op uw maat

   Bij SIGV Coöperatie zit u altijd goed om uw documenten op een kwalitatieve manier te vertalen van Nederlands naar Sloveens. Wij bieden de scherpste prijzen in de sector. Omdat wij zonder winstoogmerk werken, betaalt u enkel het tarief voor uw vertaler of tolk. U betaalt immers geen bemiddelingskosten. Wilt u graag weten wat de kosten voor uw project zullen zijn? Vraag vandaag nog een offerte aan, onze scherpe prijzen zullen u aangenaam verrassen. Of u nu een vertaler Duits Nederlands of een tolk Sloveens zoekt, bij SIGV Coöperatie kunt u terecht voor al uw vertalingen en vertolkingen tegen een scherpe prijs.