Reviseren tekst - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Reviseren tekst

   U krijgt maar één kans om een goede indruk te maken. Op het gebied van geschreven tekst betekent dit dat u geen taal-, grammatica- of spellingsfouten mag maken in uw teksten, zowel online op uw website en in uw mails, als offline in uw brochures, posters, brieven en andere documenten. Een tekst vol fouten wijst immers op slordigheid en geen enkele prospect wil de kans op een slordige dienstverlening lopen. Voorkom fouten en laat uw documenten en teksten reviseren voor u ze verstuurt of op uw website plaatst. Vertaalbureau SIGV helpt u graag met een tekstrevisie.

    

   Waarom gebruik maken van tekstrevisie?

   Na enkele uren zwoegen heeft u het gevoel dat u een geweldige tekst hebt geschreven. De euforie belet u om de aanwezige taal- en schrijffouten te zien. Dan is het handig om uw tekst te laten reviseren.

   Of u heeft geprobeerd om uw boodschap te vertalen naar de taal van uw prospecten of klanten maar u slaagt er niet in om de tekst vlot te laten verlopen. Ook dan komt een tekstrevisie goed van pas.

   Door uw tekst te laten reviseren, vermijdt u dat lezers struikelen over stroeve zinnen en taalfouten en zodoende de tekst zijn doel voorbijschiet. U wilt immers dat de lezer zich concentreert op de boodschap van uw tekst en niet op de slordige vorm.

    

   Vermijd taal-, schrijf- en spellingsfouten met tekstrevisie

   Tekstrevisie is letterlijk het reviseren van uw tekst. Onze revisor buigt zich over uw tekst en haalt er alle fouten tegen taal, spelling en grammatica uit. Fouten als “Wordt jij onze nieuwe klant?” of “Vraag snel en eenvoudig een offerte op” worden op deze manier opgespoord en verbeterd. Maar ook scheve zinsconstructies worden uit de tekst gefilterd en rechtgetrokken.

   De revisor kijkt ook de woordenschat na. Zo zeggen we in Nederland “mkb” maar in België spreekt men over een “kmo”.

   Gebruikt u de ene keer “jij” en de andere keer “u” in één en dezelfde tekst? Dat komt niet heel professioneel over. Onze tekstcorrector kijkt ook na of er overal dezelfde aanspreekvorm wordt gebruikt.

   Uniformiteit in een tekst zorgt voor rust in het hoofd van de persoon die uw tekst leest. De ene keer “euro” gebruiken en de andere keer “EUR” geeft een onverzorgde en onprofessionele indruk. Onze revisor kijkt uw tekst na op dit soort fouten en volgt graag uw stijlgids om deze fouten te verbeteren.

    

   Vraag uw offerte aan voor het reviseren van uw tekst

   Een tekstrevisie hoeft niet duur te zijn. Gemiddeld betaalt u 20 tot 40 cent per regel van 60 tekens, inclusief spaties. De prijs wordt bepaald door de kwaliteit van uw brontekst. Wilt u graag een lange tekst laten reviseren? Dan hanteert onze revisor een uurtarief van 70 EUR, waardoor u goedkoper uitkomt.