SIGV Coöperatie Opencart Nederlands
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Uw OpenCart webshop vertalen: de valkuilen

   OpenCart is een populaire webshopapplicatie voor ondernemers. Het systeem is eenvoudig en u kunt de webshop uitbreiden met een groot aantal extra extensies. Vooral de taalextensies zijn handig als u uw zaken wilt uitbreiden naar het buitenland. We leggen u graag uit hoe u uw OpenCart webshop klaar maakt voor een uitbreiding naar het buitenland.

   Meerdere talen instellen voor uw OpenCart webshop

   Als u met uw OpenCart webshop wilt scoren in het buitenland, is het cruciaal dat de webshop in meerdere talen beschikbaar is. Hiervoor moet u een aantal instellingen zelf aanpassen.

   Voeg een taalbestand toe om uw webshop meertalig te maken. Voordat u categorieën of producten kunt toevoegen in een andere taal, dient u eerst de taal toe te voegen. Hiervoor moet u het taalbestand uploaden via de ‘extension installer’.
   Zodra u het taalbestand hebt toegevoegd, kunt u de taal instellen. Dit doet u via ‘system > localisation > languages’.
   Daarna download u de taal via marketplace van OpenCart. U gaat naar marketplace via ‘extensions > marketplace’.
   Upload het bestand dat u heeft gedownload naar uw webshop. Dit doet u via ‘extension > installer’.
   Ga hierna terug naar ‘languages’ uit stap 2.
   Maak de nieuwe taal aan. Hiervoor drukt u op het plusje en selecteert u de taal die u net heeft toegevoegd.
   Er verschijnt bij de categorieën een extra tabblad waar u de nieuwe taal kunt toevoegen.

   Mogelijkheden om uw OpenCart webshop te vertalen

   Zodra u meerdere talen heeft ingesteld, kunnen uw bezoekers hun eigen taal kiezen. Natuurlijk verschijnen deze teksten niet gelijk in de gewenste taal. Voor de vertaling moet u immers zelf zorgen. Om uw volledige webshop te vertalen, zijn er een paar plugins van OpenCart beschikbaar. Uw website vertalen met een dergelijke plugin kost u amper moeite. De vertaling gebeurt automatisch. We overlopen hieronder de meest bekende plugins voor het vertalen van uw OpenCart webshop.

   Google Translate
   De gratis plugin Google Translate is een gemakkelijke oplossing om uw webshop snel te vertalen. Houd er echter wel rekening mee dat u enkele rare vertalingen met Google Translate kunt bekomen. Het is zeker de moeite waard om de vertaling zo goed mogelijk na te kijken op fouten, indien u genoeg kennis van de taal heeft.

   Translate Mate
   Translate Mate is een gelijkaardige gratis plugin van OpenCart. Er zijn vertalingen in meerdere talen mogelijk.

   myLang
   De plugin myLang kan voor een vertaling in meer dan 90 talen zorgen. U kunt zelf aangeven welke delen van uw website vertaald moeten worden en welke niet. Het is ook mogelijk om de hele site automatisch te vertalen met een enkele klik.

   Auto Translate
   Met slechts enkele klikken kunt u uw volledige webshop vertalen met deze plugin. Snel en eenvoudig, maar wel tegen een kleine kost.

   Auto Translator
   Auto Translator vertaalt meer dan enkel de teksten van uw OpenCart webshop. Ook zaken met betrekking tot SEO, zoekwoorden en metadata kunnen met deze plugin vertaald worden. Helaas kost u dat wel enkele centen.

   Foutloze vertaling van uw OpenCart webshop

   Helaas kunt u met een plugin nooit zeker zijn dat uw webshop foutloos vertaald is. Daarnaast houdt een plugin geen rekening met de context en de cultuur van het land.

   Wilt u zeker zijn van een foutloze vertaling van uw webshop? Neem dan geen risico en kies voor vertaalbureau SIGV Coöperatie. In welke taal u uw webshop ook wilt vertalen, wij hebben zowel een vertaler Frans Nederlands als een tolk Spaans in ons netwerk zitten. Zo kunnen wij u helpen met al uw projecten. Al onze vertalers en tolken zijn moedertaalsprekers, wat betekent dat ze ofwel geboren zijn in het land van de doeltaal ofwel er enkele jaren gewoond hebben. Daardoor hebben zij een uitgebreide kennis van de taal en de cultuur van het land. Zo zijn ze in staat om kleine nuances in hun vertalingen te leggen die uw doelpubliek zullen overtuigen om in uw webshop te kopen. Contacteer ons vandaag nog om uw vertaalproject te besteden en begin morgen al met de verovering van het buitenland.