Nederlandse woorden in het Amerikaans door SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Duitse toeristen kiezen massaal voor Nederland als vakantiebestemming

   Het aantal Duitse toeristen in Nederland loopt ieder jaar hoger op. Duitsers bezoeken Nederland zowel toeristisch als zakelijk. Duitsland is voor Nederland altijd een van de belangrijkste bronnen van toeristen geweest. Zo ontvingen we in 1955 al 275.000 Duitsers en in 2012 overschreden we de grens van 3 miljoen Duitse toeristen. Sindsdien is dit aantal alleen nog maar gegroeid.

   Nederlandse gastvrijheid

   Er zijn meerdere redenen waarom zoveel Duitse toeristen naar Nederland afzakken. Omdat we een buurland zijn, is Nederland goed bereikbaar. Daarnaast staat Nederland bekend als familievriendelijk en gastvrij. Ook appreciëren Duitse toeristen het Nederlandse landschap heel erg. Er is zoveel te zien en te beleven in Nederland, en dat waarderen de Duitsers ten zeerste. Zo bezoeken Duitsers niet enkel onze hoofdstad, ze gaan met plezier in andere delen van het land op vakantie.

   Duitse taal in Nederland

   Duitsers vinden het fijn als ze in de horeca worden ontvangen in het Duits. Het is in de Nederlandse horeca, zeker in de grensstreek, normaal geworden dat menukaarten vertaald worden in het Duits of dat we Duitse toeristen aanspreken in het Duits. Het lijkt wel alsof Duitse toeristen enkel vakantie in het Duits willen vieren en een Duitse vertaling vanzelfsprekend vinden. Gelukkig is voor veel Nederlanders Duits na Nederlands en Engels de derde taal die aangeleerd wordt in het onderwijs. Het is in het grootste deel van de middelbare scholen een verplicht vak. Zodoende spreekt bijna driekwart van de Nederlanders Duits in meer of mindere mate.