Online verkopen in Rusland door SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Online verkopen in Rusland? Professioneel vertalen

   Succesvolle internationale verkoopsites hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn professioneel vertaald. Met een website in één taal wordt het immers moeilijk om internationaal door te breken, zeker in landen zoals Rusland. Hoewel Rusland in het verleden werd gezien als een onmogelijke plek om zaken te doen, hebben steeds meer e-commercespelers het laatste decennium uitvoerig geïnvesteerd in dit land. Wilt u graag net als Asos.com, veilingsite EBay en andere internationale verkoopsites uw zaken uitbreiden naar Rusland? Dat begrijpen we bij vertaalbureau SIGV Coöperatie.

   Enkele algemene feiten

   Rusland heeft meer dan 143 miljoen inwoners. Bijna 75% van de bevolking woont in een stedelijk gebied. Rusland heeft 10 steden met meer dan 1 miljoen inwoners. Dat zijn behoorlijk wat mensen op een relatief klein geografisch gebied. Een groot deel van de Russen is internetgebruiker, waardoor er een groot potentieel is voor de e-commerce.

   Daarnaast hebben de Russen wel wat geld te besteden. Bijna 80% van de huishoudens in Rusland behoren tot de middenklasse, met een inkomen van meer dan 40.000 euro per jaar. Russen shoppen graag dure merken in het buitenland, een unieke opportuniteit.

   Zakendoen in Rusland

   Om inzicht te krijgen in de Russische markt kunt u een lokale vakbeurs bezoeken. Het is immers niet gemakkelijk om de juiste leveranciers en zakenpartners te vinden in Rusland. Een dergelijke vakbeurs helpt u om de eerste contacten te leggen en vanaf daar een lokaal netwerk uit te bouwen. U kunt eveneens een beroep doen op RVO om u te helpen om betrouwbare zakenpartners te vinden.

   Uw website professioneel vertaald

   Hoewel Rusland een groot potentieel heeft, is het een uitdagende markt om te veroveren. Met een Engelstalige website zal het alvast niet lukken. Heeft u geen kennis van de Russische taal en wilt u uw website professioneel laten vertalen? Dan kunnen wij u bij SIGV Coöperatie helpen. Zowel onze vertaler Nederlands Italiaans als onze tolk Turks is een native speaker. Dit betekent dat zij ofwel geboren zijn, ofwel lange tijd gewoond hebben in het land van de doeltaal. Daardoor kennen zij de cultuur en de taal van het land door en door. Zo krijgt u een Russische vertaling van uw website die perfect aansluit bij uw doelgroep. Aarzel niet om uw vrijblijvende offerte op maat aan te vragen via onze website.

   EU-sancties wegens inval in Oekraïne

   Sinds Rusland op 24 februari 2022 binnenviel in Oekraïne, zijn er enkele EU-sancties uitgevaardigd. Deze sancties zijn ook van toepassing op Europese bedrijven die zakenpartners hebben in Rusland. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt als u zaken doet met Rusland. We zetten de belangrijkste sancties op een rijtje:

   • Het is verboden zaken te doen met bepaalde organisaties, bedrijven en personen.
   • Bepaalde diensten en producten die bestemd zijn voor de Russische transport- en energiesector mogen niet worden uitgevoerd. Ook radiocommunicatietechnologie en maritieme navigatietechnologie vallen onder dit verbod, net als dual-use goederen. Deze goederen kunnen zowel een civiele als een militaire functie hebben.
   • Er is een exportverbod voor luxegoederen met een waarde van meer dan 300 euro.
   • De invoer van alcohol, visserijproducten, meststoffen, cement en hout vanuit Rusland is verboden. Schepen onder Russische vlag zijn niet meer welkom in Europese havens, tenzij ze voedsel, energie of humanitaire goederen vervoeren.
   • De invoer van ruwe olie uit Rusland is verboden.
   • De aankoop, doorvoer en invoer van Russische juwelen die Russisch goud en van Russisch goud zelf is verboden.
   • Voor EU-vaartuigen die Russische aardolieproducten en aardolie over zee vervoeren buiten de EU is er een prijsplafond ingesteld.
   • Er is een invoerverbod voor Russische staalproducten en invoerbeperkingen voor cosmetische producten, kunststoffen, sigaretten, papier en houtpulp.
   • De export van civiele wapens en het leveren van ingenieurs- en architectuurdiensten, juridische adviesdiensten en IT-adviesdiensten aan Rusland is verboden.