Oekraïens leren | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Oekraïens leren: het belang van een goede taalvaardigheid

   Steeds meer mensen willen Oekraïens leren. Zowel voor een vertaalbureau als voor de huidige samenleving is deze taal van belang. Sinds de komst van vluchtelingen in het land wilt u immers ook met de medemens kunnen communiceren. Alleen is het niet eenvoudig om deze taal onder de knie te krijgen, zeker niet op hoog niveau. Met een cursus Oekraïens kunt u al veel bereiken en heeft u binnen een korte tijd nieuwe kansen. Maar waarom moet u een goede taalvaardigheid hebben bij deze taal?

   Oekraïens leren op hoog niveau

   Als u als vertaler Nederlands Duits werkt, kent u het belang van een goede taalvaardigheid al. De naamvallen, grammaticale constructies en woordenschat zijn een vereiste om een goede tekst op te bouwen. Bij Oekraïens is dit niet anders. De Oekraïense taal leren om deze toe te passen in uw vertalingen vereist daarom ook een hoog niveau. De Cursus Oekraiens kan daarom op C1-niveau worden gevolgd. Als tolk moet u immers niet alleen de taalregels kennen, maar ook aan kunnen tonen dat u kunt luisteren, spreken en lezen.

   Dieper ingaan op het Oekraïens

   Oekraïens leren begint door de taalregels te kennen. Hiervoor moet u eerst andere cursussen volgen om de basis te krijgen. Nederlands – Oekraïens leren breidt u dan steeds verder uit. U leert te luisteren naar gesprekken, maar ook te spreken in eenzelfde gesprek. Het geeft u de mogelijkheid om publiekelijk uw stem over te brengen. Ook leert u de teksten te lezen. Oekraïens leren hoeft daarom niet voor uw beroep als congrestolk, maar ook om meer te leren over de medemens.

   De Oekraïense taal en leren als tolk

   Als u nog niet werkzaam bent als tolk of vertaler, kunt u ook Oekraïens leren in combinatie met de opleiding tot tolk. Er zijn integrale tolktoetsen beschikbaar om geregistreerd te worden. De opleiding heeft dezelfde lengte en u leert dus alles wat u nodig heeft om direct aan het werk te gaan. Zowel de competenties voor professionele tolk als uw vaardigheden zijn na het einde van de cursus van hoog niveau. Uw nieuwe werkgever zal u belonen voor de moeite die u heeft genomen, omdat het een taal is waar nog niet veel mensen vaardig in zijn.