Nederlandswoordenboek - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

    VertalingTolkdienst

    Mijn taal staat er niet tussen

    Bel mij terug

    Wat zijn de kosten?

      VertalingTolkdienst

      Mijn taal staat er niet tussen

      Bel mij terug

      Het Nederlands woordenboek op Twitter

      Wil u op de hoogte zijn van elk woord in het nederlandswoordenboek op twitter? Volg dan John Schop, die elk kwartier een nieuw Nederlands woord twittert.

      Het hele Nederlandse woordenboek twitteren. Misschien denkt u ‘waarom’, maar wij zouden eerder zeggen: ‘waarom niet?”. Als vertaalbureau weten wij hoe belangrijk een ruime woordenschat is voor onze tolken en vertalers Duits Nederlands. Het idee om een woordenboek te twitteren begon overigens niet met het Nederlandse woordenboek maar startte in 2007 in Engeland. Daar werd elk woord in de English Dictionary getwitterd, ideaal voor een tolk Engels. In 2014 werd het laatste woord getwitterd en stopte het account met zijn berichten. Maar u kan de berichten nog steeds lezen als u meer Engelse woorden wil leren.

      Het Nederlands woordenboek op Twitter

      De twitterberichten van het Engelse woordenboek werden gezien door John Schop, een Nederlandse blogger die in de Verenigde Staten woont. Hij begon daarop met het twitteren van het hele Nederlandse woordenboek. Hij streeft ernaar om elk kwartier een nieuw woord via Twitter de wereld in te sturen. Maar met 165.000 woorden duurt het zelfs dan ongeveer 4,5 jaar om alle woorden te delen met de wereld. Dit Twitter account wordt gevolgd door maar liefst 16.000 mensen die hun woordenschat willen vergroten.

      Het Nederlandse woordenboek online

      Gelukkig zijn er naast Twitter nog genoeg andere plekken waar u het Nederlandse woordenboek kunt vinden. Daarvoor hoeft u de Dikke van Dale niet meer aan te schaffen en in uw kast te zetten. De Van Dale is namelijk ook online te vinden. Daarmee heeft u altijd de nieuwste versie en mist u geen woorden die later zijn toegevoegd. Jaarlijks worden er ongeveer tweeduizend woorden voorlopig toegevoegd aan het online woordenboek. Na een paar jaar wordt dan beoordeeld of de woorden nog steeds gebruikt worden en definitief toegevoegd worden of juist verwijderd omdat het woord niet meer wordt gebruikt.