Nederlandse onderwijssysteem | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Breng uw vaardigheden in de praktijk bij Nederlandse onderwijssystemen

   Wilt u met uw vertaalbureau het Nederlandse onderwijssysteem helpen? Het onderwijssysteem geeft kinderen en volwassenen de gelegenheid om meer kennis te vergaren over verschillende onderwerpen en tegelijkertijd de baankansen voor de toekomst te vergroten. Als professional kunt u hier uw steentje aan bijdragen. Maar hoe is dit mogelijk? En waarom is het begrijpen van het Nederlandse onderwijssysteem van belang voor uw beroep? Na het lezen van onderstaande informatie bent u op de hoogte.

   Het Nederlandse onderwijssysteem als doordacht systeem

   Het Nederlandse onderwijssysteem is een goed doordacht systeem, dat de opleiding en vorming van individuen realiseert. Al vanaf de kindertijd krijgt men hiermee te maken. Naarmate de jaren verstrijken begint de keuze voor een nieuwe baan. De een wordt dokter, terwijl de andere liever een tolk Pools wordt. Als u al professioneel werkzaam bent als een tolk of ander beroep en uw kennis wilt overbrengen op kinderen, dient u wel te weten hoe in Nederland het onderwijssysteem geregeld is. Een cursus helpt u deze inzichten te krijgen.

   Vertrouwd raken met de structuur

   Tijdens een cursus over het Nederlandse onderwijssysteem leert u als tolk of vertaler vertrouwd te zijn met de structuur. Denk aan verschillende niveaus van het onderwijs, de regelgeving en de procedures van de examens. Het stelt u in staat om goed te communiceren met deelnemers aan cursussen, maar ook met ouders, leraren en de overheid. Ook heeft u dankzij deze gesprekken de gelegenheid om het onderwijssysteem te verbeteren, doordat u kinderen meer bij kunt leren en ook in de communicatie met andere professionals in uw beroep de kennis over te dragen.

   Uw vaardigheden over het systeem verbeteren

   Als u de volgende keer als vertaler Nederlands Engels of een andere taal wordt ingeschakeld om binnen het Nederlands onderwijssysteem te spreken, kunt u goed voorbereid voor de klas verschijnen. Het stelt u niet alleen in staat om eventuele problemen aan te kaarten, maar ook om kinderen inzichten te geven in de loopbaanmogelijkheden waar zij een keuze uit kunnen maken na de middelbare school. Wellicht kunt u mensen motiveren om zelf ook als vertaler of tolk aan het werk te gaan.