Nacht van de vluchteling | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Alles wat u moet weten over de Nacht van de Vluchteling

   Heeft u wel eens gehoord over de Nacht van de Vluchteling? Het is een nacht waarop men stilstaat bij de vluchtelingen en de reis die zij afleggen om in veiligheid te komen. Het is ook een nacht waar veel mensen geen weet van hebben, waardoor er oordelen ontstaan. Juist daarom is de Nacht van de Vluchteling ontstaan en haalt men geld op om vluchtelingen te steunen in hun reis naar veiligheid. Maar wat moet u allemaal weten over deze nacht? En welke activiteiten zijn er?

   Routes met een uitdaging

   De Nacht van de Vluchteling is een nacht waarop men jaarlijks een afstand te voet aflegt om geld op te halen voor vluchtelingen en de organisaties die ervoor zorgen dat vluchtelingen een goede start kunnen maken. Men begint in de avond, op verschillende plaatsen in Nederland en met meerdere uitdagingen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere afstanden die u kunt lopen, afhankelijk van uw fysieke gezondheid en hoe snel u loopt. Gedurende de wandeling zijn er meerdere rustpunten, waar u kunt genieten van wat te drinken om nieuwe energie te krijgen.

   Iedereen kan meedoen

   Ieder jaar kunnen mensen zich opgeven om de nacht van de vluchtelingen te lopen. U kunt meedoen als particulier, maar ook als u een beroep als tolk of vertaler Nederlands Spaans heeft. Als vertaler heeft u ook gelijk de gelegenheid om mensen meer bewust te maken van het doel, zeker als er een taalbarrière is. Een win-win situatie voor iedereen in de omgeving én de vluchtelingen waar het allemaal om draait. Gedurende de Nacht van de Vluchteling de route lopen en bewustzijn creëren zorgt ook weer voor nieuwe mogelijkheden voor onze medemens.

   Opgeven voor de nacht

   Voordat u kunt beginnen aan de route tijdens de Nacht van de Vluchteling dient u zich op te geven bij de organisatie. Hiervoor vult u een contactformulier in en met hoeveel personen u de route wilt lopen. U ontvangt dan een startbewijs en de benodigde informatie van de route. Op de avond zelf ontvangt u de route nogmaals, zodat u de rustpunten niet mist en precies weet waar u naartoe loopt. Het enige wat u zelf nog mee hoeft te brengen is een goed humeur en de energie om de afstand af te leggen.

   Waarom zou u meedoen?

   Maar waarom zou u meelopen tijdens de Nacht van de Vluchteling als u ook kunt doneren aan een van de stichtingen die zich inzet voor deze mensen? Als eerste is er de bewustwording over vluchtelingen en de problemen die zij ervaren. Als vluchteling is iemand verbonden aan een lange reis om in veiligheid te komen, vaak door gebieden die niet bekend zijn. Dit brengt veel uitdagingen met zich mee. Ondanks dat de wandelingen slechts een relatief kleine afstand hebben en er minder uitdagingen zijn, wordt u zich wel bewust van de reis die iemand aflegt. Ook is het een manier van verbondenheid met de medemens.

   Doe snel mee

   De volgende Nacht van de Vluchteling staat alweer op het punt van beginnen. Kunt u niet goed communiceren met mensen die meelopen in de route? Dan kunt u een tolk inhuren om u te helpen. U heeft een geweldige tijd en zet zich in voor vluchtelingen en de stichtingen die deze mensen ondersteunen.