Meertalige Wordpress website - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Een meertalige WordPress website voor uw internationale succes

   WordPress is een populaire open-source software om uw website te bouwen. Met uw meertalige WordPress website bent u klaar voor internationaal succes.

   WordPress wordt steeds vaker gebruikt om websites te bouwen. Dit softwareprogramma begon als gratis open-source software voor bloggers, maar is nu uitgegroeid tot programma om internationale websites en webshops mee vorm te geven. WordPress is de basis van ongeveer vijftien procent van alle websites. Om Internationaal goede zaken te kunnen doen zet u een meertalige WordPress website op. Dat kan op verschillende manieren.

   Een meertalige WordPress website maken

   WordPress bevat verschillende plugins waarmee u aparte taalversies van uw website kunt maken. De rest van de website blijft hetzelfde, alleen de tekst wordt vertaald in de taal van het land waar de gebruiker zich bevindt. U kunt zelfs WordPress automatisch laten vertalen. De kwaliteit van deze vertalingen is echter laag. Bovendien is alleen de tekst vertalen niet voldoende om de wereld te veroveren. Het is daarom belangrijk om te kiezen of u alleen uw website in een andere taal aan wil bieden of dat u per land of taal een andere website wil aanbieden.

   Een speciale website voor een ander land

   Als u uw klanten in Duitsland, Frankrijk of een ander land echt goed wil bedienen, dan laat u per land een volledige website bouwen. Alleen dan kunt u met uw hele website aansluiten op de cultuur van het land waar u voet aan de grond wil krijgen. Voorkeuren voor bepaalde kleuren en afbeeldingen zijn bijvoorbeeld cultureel bepaald. Hoe beter uw website aansluit bij de cultuur van het land, hoe groter de kans op succes. Waar u een tolk inhuurt voor uw zakelijke gesprekken of een congrestolk voor uw congressen huurt u een ervaren vertaler in om uw website succesvol te laten vertalen.

   Waar moet u op letten bij uw meertalige WordPress website

   Bij het opzetten van een meertalige WordPress website moet niet alleen gelet worden op het vertalen van de tekst. Er zijn nog andere aandachtspunten die leiden tot een goede website.

   Zoekmachines

   Zoekwoorden kunnen niet een op een vertaald worden. Als u in Nederland succes hebt met een bepaalde zoekterm kunt u deze letterlijk vertalen naar het Duits. Maar als in Duitsland niemand op die term zoekt, wordt u niet gevonden. Een vertaler Nederlands Duits met kennis va SEO past de zoekwoorden zo aan, dat u ook in Duits goed gevonden zal worden.

   Vertaal niet alleen de tekst

   Staar u niet blind op de tekst op de website, maar let ook op afbeeldingen, knoppen en teksten in de broncode van de website. Ook hier staan woorden in die vertaald moeten worden naar de brontaal. Ook de naam van de afbeelding moet bijvoorbeeld aangepast worden, omdat een zoekmachine deze anders niet kan vinden. Een Frans vertaalbureau heeft ervaring met het vertalen van uw volledige website naar het Frans.

   Pas ook de structuur van de website aan

   Op uw website heeft u op pagina’s vaak links naar andere pagina’s staan. Deze pagina’s moeten doorlinken naar de pagina in de juiste taal. Als uw Engelse klant van een Engelstalige pagina ineens wordt doorgelinkt naar een Nederlandse pagina haakt hij af.

   Hoe maakt u een meertalige WordPress website

   Om een meertalige WordPress website te maken heeft u verschillende opties, elk met hun eigen voordelen. Met een plugin maakt u eenvoudig een nieuwe pagina die in meerdere talen getoond kan worden. U kunt ook een online vertaaltool gebruiken die de tekst automatisch vertaalt. Het nadeel is echter dat de vertaling niet altijd even goed is en dat afbeeldingen en achterliggende teksten niet worden vertaald. Het voordeel is dat het u veel tijd en geld scheelt. Door een gespecialiseerd vertaalbureau in te schakelen om uw website nauwkeurig te vertalen, doet u een flinke investering, maar vergroot u ook de kans op succes.