Italië Nederland vertalen nodig? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   SIGV Coöperatie voor Italië Nederland vertalen

   Zoekt u een professionele tolk of vertaler om bij de communicatie tussen uw zakenpartners in Italië en Nederland te vertalen? SIGV Coöperatie beschikt over een jarenlange ervaring in het bemiddelen tussen tolken en vertalers enerzijds en klanten anderzijds. Met onze expertise weet ons vertaalbureau binnen een handomdraai de juiste tolk of vertaler voor uw situatie te selecteren. Van een congrestolk om uw evenement voor alle toehoorders verstaanbaar te maken tot een vertaler Nederlands Italiaans om uw officiële papieren beëdigd te vertalen. Neem vrijblijvend contact op via de website voor de mogelijkheden.

   Voorkom taalbarrières door Italië Nederland vertalen

   Al jarenlang behoort Italië tot een van de voornaamste handelspartners van Nederland. Het land is het zesde exportland voor Nederland. Zo levert Nederland op grote schaal medicinale en farmaceutische producten naar Italië, terwijl ruwe aardolie en aardolieproducten uit Italië worden geïmporteerd. Bovendien neemt Italië een belangrijke plek in Zuid-Europa in, met landen die grenzen aan Italië als Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Verder neemt Italië een belangrijke plaats in als het gaat om het toerisme. Nederlanders gaan graag op vakantie naar Italië, vanwege het prachtige weer, het karakteristieke mediterrane landschap en de Italiaanse keuken. De samenwerking tussen Italië en Nederland zal door de toenemende globalisering alleen maar sterker worden. Daarom is het van belang dat u taalbarrières zoveel mogelijk beperkt met een professionele tolk of vertaler. Zo is de klantcommunicatie transparant, duidelijk en correct voor beide partijen. SIGV Coöperatie kan u hierbij helpen.

   Een netwerk opbouwen binnen de Italiaanse cultuur

   Door een tolk of vertaler in te huren om tussen Nederland en Italië te vertalen kunt u gemakkelijker in contact komen met de lokale bevolking. Onze taalvirtuozen zijn native speakers, wat inhoudt dat zij zijn geboren en getogen in Italië. Zij zijn daardoor op de hoogte van de vele taal- en cultuurverschillen ten opzichte van Nederland. Zo stoot u niet onbedoeld zakenpartners voor het hoofd en weet u met de juiste woorden de ideale doelgroep voor uw product aan te spreken. Onze tolken en vertalers geven u adviezen voor het zakendoen in Italië en zorgen dat u maximaal kunt communiceren met de lokale bevolking, zodat u beter kunt inspelen op de behoeften van de ondernemers en klanten.

   Aandachtspunten bij de communicatie met Italianen

   Cultuurverschillen kunnen onbedoeld tot miscommunicatie leiden. Zo zijn Italianen bijvoorbeeld uiterst trots op hun land en zijn zij er niet op gesteld als u een kritische opmerking maakt over het land, Italiaanse stereotypen of de maffia. Praat met Italianen over onderwerpen die bij hen goed in de smaak vallen, zoals wijn, voetbal, mode en reizen. Bovendien neemt koffie voor de Italianen een bijzondere rol in. Zo drinken ze vroeg in de ochtend een cappuccino en na de lunch een espresso. Door de gewoontes van de Italianen over te nemen, zullen ze sneller met uw bedrijf in zee willen gaan. Zorg bij de contractbesprekingen voor het opstellen van correcte betalings- en leveringsvoorwaarden. Als deze condities namelijk niet transparant zijn opgesteld, schiet het op tijd betalen nog wel eens er bij in. Onze vakkundige vertalers Nederlands Italiaans zorgen ervoor dat deze voorwaarden duidelijk schriftelijk worden vastgelegd. De kredietwaardigheid van de Italiaanse onderneming controleert u via een visura camerale, wat in feite een KVK uittreksel is.

   Voorbeelden van vertalingen Italië Nederland door SIGV Coöperatie

   Onze hoogopgeleide tolken en vertalers zijn inzetbaar op uiteenlopende gebieden. Ze beschikken over specialismes in onder meer de technische, medische, economische en toerisme sector. Een aantal voorbeelden van vertalingen voor Italië Nederland zijn onder meer:

   • Productinformatie en licenties vertalen voor de fruitteelt
   • Gebruiksvoorschriften en veiligheidshandleidingen van het Nederland naar het Italiaans voor de chemische industrie
   • Vertalingen van testamenten, volmachten en verklaringen van erfrecht voor de notaris
   • Medische rapportages en schaderapporten omzetten van het Italiaans naar het Nederlands voor verzekeraars
   • Beëdigde vertalingen voor deurwaarders en advocaten
   • Huwelijksaktes, diploma´s en geboortecertificaten voor particuliere opdrachtgevers vertalen van of naar het Italiaans

   Benieuwd wat SIGV Coöperatie voor u kan betekenen? Informeer naar de mogelijkheden via ons online contact formulier of bel met het telefoonnummer (030) 737 11 08.