Waarom is de Indianen taal zo lastig te leren? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Waarom is de Indianen taal zo lastig te leren?

   Heeft u er wel eens over nagedacht om de Indianen taal te leren en als tolk te fungeren? Of een van de andere talen die volgens anderen lastig zijn? Hoewel u tijdens uw schoolperiode voornamelijk talen leert die dicht bij de Nederlandse taal liggen, zijn er ook een aantal talen die hier juist ver vanaf staan. Maar waarom zijn talen zo moeilijk te leren? En welke andere talen naast de Indianen taal mag u niet over het hoofd zien? Onderstaande informatie legt het uit.

   Voordat u kijkt naar de moeilijke en makkelijke taal om te leren, moet u weten welke factoren het verschil maken bij de talen die over de wereld gesproken worden. Er bestaan een groot aantal talen, die u verspreid over de wereld kunt vinden. Iedere taal bevindt zich in een taalfamilie. Denk aan Nederlands, Engels en Duits binnen de West-Germaanse talen. Het is dus afhankelijk van uw moedertaal hoe lastig het is om een bepaalde taal te leren. Ook is het soms moeilijk in Engels te vertalen door een vertaalbureau, waardoor u niet goed weet wat bepaalde uitdrukkingen betekenen.

   Uw talenknobbel is bepalend

   Er zijn nog een aantal factoren die het verschil maken bij het leren van een taal. Uw motivatie, intelligentie, talenknobbel en omstandigheden spelen bijvoorbeeld een grote rol. Als u een goede talenknobbel hebt, heeft u een taal sneller onder de knie. Overigens is Engels voor de meeste mensen wel te begrijpen, waardoor u ook meer mensen over de wereld kunt bereiken. Zelfs de Indianen taal kunt u met veel oefenen en de juiste motivatie spreken!

   Lastige talen om te leren

   Maar welke talen zijn naast de Indianen taal lastig te begrijpen? Voor Nederlanders zijn voornamelijk de Chinese en Japanse taal lastig. Ook Vietnamees leren zal niet eenvoudig gaan. Dit komt mede doordat het alfabet uit tekens bestaat en niet de letters die u gewend bent van onder andere de West-Germaanse talen. En welke talen spreken ze in Finland? Het Fins is wederom een taal die voor mensen niet gemakkelijk is. De uitspraak is waar veel mensen de fout in gaan. Het kan zomaar zijn dat u iets geheel anders zegt dan u bedoelt. Net als bij het Hebreeuws, IJslands, Baskisch en Turks.

   Een eenvoudige beheersing van de talen

   Maar welke talen zijn dan een makkelijke taal om te leren? Ook dit is afhankelijk van uw motivatie. De Romaanse talen lijken voor veel mensen bijvoorbeeld moeilijk, maar zodra u een van de talen beheerst, kunt u de andere ook eenvoudiger leren. Makkelijker is Duits. Het is een taal die dicht bij het Nederlands ligt en ook veel overeenkomsten heeft in de klank van een woord. Als relatief makkelijke taal om te leren is het niet verwonderlijk dat het een invloedrijke taal is over de hele wereld. Met een vertaler Duits Nederlands maakt u het uzelf nog eenvoudiger.

   Eenvoudig een nieuwe taal leren

   Er zijn nog meer talen die gemakkelijk zijn. De medeklinkers van het Engels worden hiervoor namelijk vaak gebruikt. Vaak heeft u bij iedere Europese taal genoeg aan 10 letters van het alfabet om een woord te vormen. Het Roemeens, Zweeds en Noors zijn hier goede voorbeelden van. Niet voor niets zijn deze talen daarom eenvoudiger te begrijpen. Met voldoende kennis van andere talen kunt u dus al een heel eind komen als u op zoek bent naar een nieuwe taal om te leren.

   Een andere doelgroep bereiken met uw bedrijf

   Ondanks dat er veel lastige talen zijn, is het toch aan te raden om hier aandacht aan te besteden. Vooral als u een bedrijf heeft dat internationaal opereert. U wilt zo veel mogelijk mensen bereiken. In eerste instantie kan dit in het Engels, omdat dit een wereldwijd gesproken taal is. Toch voelen mensen een betere connectie als de informatie in de moedertaal beschikbaar is. Door de Indianen taal te gebruiken in uw teksten, kunt u deze doelgroep bereiken en uw bedrijf meer bekendheid geven.

   Maak uw vakantie onvergetelijk

   Er zijn echter nog meer redenen om een nieuwe taal te leren. Als u een fanatieke reiziger bent, komt u niet alleen in de toeristische delen van de wereld. Naarmate u verder het land in trekt, kan het zomaar zijn dat u mensen tegenkomt die geen tweede taal spreken. De Indianen taal kan u dan bijvoorbeeld helpen om contact te maken met deze mensen. Ook helpt het om uw vakantie een stuk aangenamer te maken. U heeft het gevoel dat u ergens bij hoort en toont tegelijkertijd respect naar de culturen waar u mee te maken krijgt tijdens uw reis.

   Een nieuwe ervaring met een taal

   Of u nu kiest voor de Indianen taal of een van de andere moeilijke talen, er zijn voldoende mogelijkheden. De ruime hoeveelheid talen geven u voortdurend een nieuwe ervaring. Hoe meer talen u leert, hoe beter u uzelf positioneert in de wereld. En u leert ook nog eens meer over de culturen waarin de talen gesproken worden. Heeft u geen talenknobbel? Dan kunt u altijd een tolk inhuren om de communicatie tot stand te brengen.