Op de hogeschool talen leren | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Op de hogeschool talen leren: wordt een tolk

   Vraagt u zich wel eens af waarom u op de hogeschool talen aangeleerd krijgt? Op een hogeschool heeft u niet alleen de Nederlandse taal, maar dient u ook Engels te volgen. Daarnaast kunt u extra talen toevoegen aan uw pakket. Ideaal voor wanneer u een tolk of vertaler wilt worden in de toekomst. Maar wat zijn de mogelijkheden van de talen op de hogeschool? En waarom is een tolk worden een goede keuze? U leest het in onderstaande informatie.

   Mensen bijstaan als tolk

   Steeds meer mensen willen een tolk inhuren om bijgestaan te worden in verschillende situaties. Denk aan onze allochtone medemensen, die in de rechtbank moeten verschijnen of een afspraak hebben met de overheid voor hun verblijfsvergunning. De opleiding tot tolk geeft u de gelegenheid om deze mensen te helpen, zonder dat er nog veel taalbarrières bestaan. Een tolk worden geeft u een goed gevoel en u bent ervan verzekerd dat mensen niet zonder hulp komen te staan.

   Een goede taalvaardigheid van belang

   Op de hogeschool talen leren helpt u bij de tolk opleiding of de opleiding tot gebarentolk. Vooral bij de gebarentolk opleiding is het van belang dat uw taalvaardigheden van topniveau zijn. Alleen dan koppelt u de juiste gebaren eraan. Maar ook voor de opleiding tot vertaler dient u uw taalvaardigheden in een aantal jaren te verbeteren. Iedere taal biedt weer nieuwe mogelijkheden. Daarnaast leert u ook nog eens bij over de cultuur van een land. Dit geeft u nieuwe inzichten voor het uitoefenen van beroepen en het inleven in een situatie van uw medemens.

   Verschillende baanmogelijkheden na de opleiding

   De opleiding tot tolk of vertaler kan u dan helpen aan verschillende banen. Denk aan een baan als tolk Pools Nederlands of het werken bij een vertaalbureau. Het is afhankelijk van de talen die u op de hogeschool toevoegt aan uw pakket wat de beste keuze is. Iedere taal kent zijn eigen grammatica en bijbehorende uitdagingen. Het is daarom verstandig om vooraf te bekijken hoe groot uw talenknobbel is, zodat u de opleiding goed kunt volgen en niet halverwege in de problemen komt. Uiteindelijk draait het immers om het behalen van het diploma, zodat u aan het werk kunt gaan!

   Goed voorbereid beginnen met werken

   Maar heeft u dan wel een opleiding nodig om aan het werk te gaan binnen de vertaalsector? Een tolk worden zonder opleiding lijkt immers ook mogelijk zonder het volgen van deze opleidingen, zolang u maar een goede taalvaardigheid heeft. Echter kunt u voor veel zaken niet ingeschakeld worden als u niet geregistreerd bent. In de rechtbank dient u ook beëdigd te zijn voordat u uw werkzaamheden uit mag voeren. Juist daarom is op de hogeschool talen volgen zo belangrijk en de opleiding verder uit te breiden.