Hoeveel kost een vertaling? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Hoeveel kost een vertaling eigenlijk

   Hoeveel kost een vertaling?

    

   Vanwege onze slimme werkmethode bieden wij een vertaling van een hoogstaande kwaliteit tegen een voordelig tarief. Bovendien zijn onze prijzen transparant en altijd inclusief complete revisie. Hoe komt de prijs van een tarief eigenlijk tot stand? SIGV Coöperatie legt het graag uit in deze blog.

    

   Het aantal woorden per vertaling

    

   De tarieven voor een vertaling verlopen niet per tijdseenheid, maar per hoeveelheid woorden. Het aantal worden geeft dan ook aan wat de kosten voor een vertaling zullen zijn. Het totale aantal woorden vermenigvuldigen we met een vastgestelde prijs per woord. Zo krijgt u een prijsindicatie bij het opstellen van de offerte.

    

   Tijdsperiode van de vertaling

    

   Het totale aantal woorden van uw document bepaalt ook de tijd die gemiddeld de opdracht in beslag neemt. Bij een vertaling met een standaard complexiteit behalen de vertalers veelal een tempo van circa 2000 woorden per dag. Als u dus een document van 4000 woorden aanlevert, zal de minimale tijdsduur van het vertalen zo´n twee dagen zijn. In dit geval gaan wij uit van één vertaler. Heeft u een deadline waardoor u wenst dat de vertaling binnen een dag geleverd wordt? Dan schakelt ons vertaalbureau bijvoorbeeld twee vertalers in om aan de vertaling te werken. Dit zorgt echter wel voor een hoger bedrag per woord, en daarmee een hoger tarief voor de uiteindelijke vertaling van het document.

    

   Het tarief per woord

    

   De prijs per woord hangt sterk af van de gekozen talencombinatie. Zo is een vertaler Duits Nederlands of een tolk Engels gemakkelijker te vinden dan een Chinese vertaler. De prijzen kunnen hierdoor variëren. Naast de talencombinaties speelt de complexiteit van het te vertalen document een rol. Gaat het om een technische vertaling met veel inhoudelijke vakkennis? Dan kan het bedrag per woord hoger zijn, aangezien een specifieke gediplomeerde vertaler aan het werk gaat met het document. Er zijn nu eenmaal minder gespecialiseerde technische vertalers op de markt, waardoor zij een hogere prijs per woord hanteren.

    

   Korting op de vertaling

    

   Bij grote vertalingen geeft SIGV Coöperatie korting. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om vertalingen vanaf 2000 woorden. Het tarief per woord wordt in dat geval verlaagd. Dit kan bij gigantische vertalingen tot wel 20 procent reductie per woord bedragen.

    

   Direct een offerte aanvragen bij SIGV Coöperatie

    

   Uniek binnen de vertaalbureaus is dat SIGV Coöperatie geen winstoogmerk hanteert. De vertalers en tolken die u inhuurt zijn tevreden met het tarief, en wij rekenen geen onverwachte directe kosten als overheadskosten of directeurskosten. Zo blijft een vertaling voor iedereen betaalbaar. Wilt u meer weten over de tarieven van ons vertaalbureau? Vraag dan vandaag nog een offerte op maat aan via de website.