Hoe groot is China? │ SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   De grootte van China: voordelen en uitdagingen voor professionals

   China: het land van de Grote Muur, gigantische steden en een grote bevolking. Het is ook een land waar u veel nieuwe dingen kunt ontdekken. Als vertaalbureau Engels kunt u zelfs uw professionaliteit overbrengen op de bevolking en hen helpen te communiceren met andere landen in de wereld. De grootte van het land brengt echter moeilijkheden met zich mee. Want hoe groot is China eigenlijk? En welke verschillen komt u hier tegen? Om uw werkzaamheden goed uit te voeren, kunt u onderstaande informatie tot zich nemen.

   Een van de grootste landen ter wereld

   China is een land dat het tweede grootste land ter wereld is, als opvolger van Rusland. Het land is ongeveer 9,6 miljoen vierkante kilometer groot. Om dit in perspectief te brengen: het is ongeveer 240 keer Nederland. U kunt zich wel voorstellen dat het niet eenvoudig is om naar de andere kant van het land te reizen voor uw werkzaamheden, laat staan om iedereen te bereiken in het land. Als u van het oostelijkste puntje naar het westelijkste puntje van China zou reizen, zou u immers al meer dan 5000 kilometer afleggen. Het tijdstip in China blijft echter in het gehele land hetzelfde.

   Landschappen erg divers

   Ook op het gebied van landschappen heeft China veel te bieden. Van de met sneeuw bedekte bergen van de Himalaya tot de uitgestrekte woestijnen van Xinjiang, en van de weelderige rijstterrassen van Guangxi tot de dichte bossen van Sichuan, de geografie van China is gevarieerd. De Himalaya’s vindt u in het zuiden van China, grenzend aan Nepal. Hier vindt u voornamelijk toeristen die de Mount Everest beklimmen. De Gobi woestijn ligt in het noorden, de rivieren en meren zijn verspreid door het gehele land.

   Grote steden met veel nationaliteiten

   Waar China vooral bekend om staat, zijn de grote steden. Beijing, Shanghai en Guangzhou zijn hier goede voorbeelden van. In Shanghai wonen maar liefst 24 miljoen inwoners, wat het een van de grootste steden ter wereld maakt. Dit is tevens het economische hart van het land. Hier zult u de meeste bedrijven tegenkomen die uw vertalingen nodig hebben. Als vertaler Nederlands Italiaans kunt u deze stad verbinden met Italië en andere Italiaanse landen.

   Diversiteit in talen vanwege de omvang

   De talen in China zijn al net zo divers vanwege de grootte van het land. China heeft meer dan 1,4 miljard inwoners en is daarmee het meest bevolkte land ter wereld. De bevolkingsdichtheid varieert echter enorm. In de oostelijke kustgebieden, zoals Shanghai en Beijing, is de bevolkingsdichtheid extreem hoog, terwijl sommige westelijke regio’s, zoals Tibet en Xinjiang, zeer dunbevolkt zijn. Men spreekt hier zowel Mandarijn, Kantonees, Hakka, Mongools, Tibetaans, Wenzhou, Uyghur en Min Nan. De culturele diversiteit geeft u als vertaler voldoende om mee te werken.