Het uitspreken van woorden: niet altijd even gemakkelijk | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Het uitspreken van woorden: niet altijd even gemakkelijk

   Het uitspreken van woorden is niet altijd eenvoudig. Sommige woorden zijn zo in ons geheugen opgenomen, dat we ook helemaal niet meer weten wat de correcte uitspraak is. Het kan zomaar zijn dat u deze woorden gebruikt in de campagnes voor uw bedrijf en daarbij een geheel andere uitspraak hanteert. Dit kan cruciaal zijn voor het uiteindelijke succes van uw campagne. Zeker als u de woorden ook wilt vertalen met behulp van een tolk of vertaalbureau. Maar hoe zorgt u dan toch voor een groot succes?

   Duidelijkheid met de juiste uitspraak

   De Nederlandse taal kent niet alleen woorden uit onze eigen taal, maar ook een groot aantal woorden die uit andere talen overgenomen zijn. Bij het opstellen van een vertaling van uw campagnes hoeft u niet alle woorden te vertalen om duidelijk te blijven. Alleen is het dan wel aan te raden om de juiste uitspraak te hanteren. Het woord espresso zal door een vertaler van Nederlands naar Italiaans heel anders uitgesproken worden dan je gewend bent. Alleen met de juiste uitspraak gaat uw betrouwbaarheid omhoog en kunt u de doelgroep in een ander land aanspreken.

   Cruciaal voor de boodschap

   Het uitspreken van woorden is niet alleen cruciaal voor het behalen van successen met een campagne, maar ook voor het overbrengen van een bepaalde boodschap. Maakt u een video voor een doelgroep in een ander land? Dan kan een tolk inhuren een goede keuze zijn. Deze voorkomt dat het goede imago van uw bedrijf verloren gaat en u de successen niet kunt behalen. Zorg er dus voor dat u iemand inschakelt die uw vertalingen goed overbrengt op een breder publiek.