Grootste kerncentrale ter wereld? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   De grootste kerncentrale ter wereld 

   Wanneer het gaat over kernenergie, hebben sommige mensen direct reusachtige ongevallen als Tsjernobyl in de voormalige Sovjet-Unie of Fukushima in Japan in gedachten. Uiteraard hebben deze rampen een grote impact op de omgeving. Toch is kernenergie een belangrijke bron van hernieuwbare energie, zeker als het gaat om de omschakeling van fossiele brandstoffen. Waar bevindt zich de grootste kerncentrale ter wereld? En hoe kan internationale samenwerking ervoor zorgen dat de kerncentrales aan de energievraag kunnen voldoen? SIGV Coöperatie zorgt voor transparante communicatie tussen partijen. Als vertaalbureau brengen wij u in contact met een tolk of vertaler in de energiesector. Met de juiste vertaler Nederlands Duits of tolk Arabisch maakt u zich niet alleen verstaanbaar, maar past u ook de goede gebruiken en gewoontes van de cultuur toe. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke offerte via de website.

   Hoeveel kerncentrales zijn er in de wereld? 

   De Verenigde Staten behoort tot het land met de meeste kerncentrales. Zo zijn er maar liefst 99 functionerende kerncentrales in het land. Aangezien er op één plek meerdere kerncentrales tegelijk kunnen worden gebouwd, bevinden de centrales zich op slechts 56 locaties. In vergelijking met het gigantische Amerika is het verrassend dat Frankrijk op de tweede plaats staat als het gaat om de grootste kerncentrales ter wereld. In het land van de Eiffeltoren staan maar liefst 58 reactoren om de bevolking van energie te voorzien. Japan volgt met 42 kerncentrales, terwijl in China 36 centrales in de elektriciteitsbehoeften voorzien. Rusland beschikt over 35 kerncentrales, met daarop volgend Zuid-Korea (25 kerncentrales), India (22 kerncentrales), Canada (19 kerncentrales), Oekraïne (15 kerncentrales) en Groot-Brittannië (15 kerncentrales). Ook in Zweden en Duitsland maakt men gebruik van kerncentrales om elektriciteit op te wekken.

   Internationale samenwerking bij kerncentrales in Europa en wereldwijd 

   De kerncentrales in Europa en wereldwijd dragen bij aan de energietransitie die noodzakelijk is. Dit betekent echter niet dat ook kernenergie op de lange termijn problemen geeft, bijvoorbeeld op het gebied van kernafval. Internationale samenwerking is dan ook belangrijk. Ons vertaalbureau ondersteunt bij het verlenen van heldere communicatie, zodat u soepel met andere partijen afspraken kunt maken. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via ons online contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.