Alles wat u moet weten over Georgië | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Georgië: dit moet u weten over dit land

   Heeft u wel eens gekeken naar mogelijkheden in Georgië? Het land heeft niet alleen veel te bieden voor toeristen, maar ook voor een vertaalbureau Engels. Als vertaler moet u er dan wel voor zorgen dat u veel over het land te weten komt voordat u de werkzaamheden uitvoert. Het kan uw teksten aanzienlijk verbeteren als u iets van de cultuur toevoegt en goed bekijkt hoe u de doelgroep bereikt. Maar wat moet u dan weten? Na het lezen van onderstaande informatie komt niets meer als een verrassing.

   Georgië als indrukwekkend land

   Georgia ligt in Europa, in de Zuidelijke Kaukasus. De hoofdstad van Georgië is Tbilisi. Het land is lid van de Raad van Europa, Wereldhandelsorganisatie, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerkingen in Europa, de Organisatie voor Economische Samenwerking in het Zwarte Zeegebied en de GUAM. Sinds 2011 mag het land hier ook kandidaat-lid van de NAVO aan toevoegen. Een indrukwekkende lijst voor een land met slechts 4,9 miljoen inwoners. Dit geeft u als vertaler wel veel mogelijkheden om samenwerkingen aan te gaan en het land te helpen teksten in verschillende talen te krijgen.

   Deze talen moet u kennen

   Maar met welke taal in Georgië komt u ver? Als eerste is er het Georgisch. Dit is de taal die iedereen spreekt. Ook Russisch, Armeens, Ossetisch en Abchazisch zijn talen die u voorbij ziet komen. Het zijn allemaal talen die u aan uw takenpakket als bijvoorbeeld vertaler Nederlands Frans toe kunt voegen, zodat u steeds verder uit kunt breiden. Hoe meer talen u spreekt, hoe hoger uw kansen zijn in de landen over heel de wereld. U kunt met één of meerdere talen al veel bereiken in Georgië.

   Zorg voor meer kennis

   Voordat u als vertaler aan de slag gaat in een land als Georgië, moet u niet alleen de taal kennen. Ook is het goed om de cultuur te bekijken. Zo is een groot deel van de tradities gebaseerd op het geloof. Ruim 88 procent is christelijk, orthodox. Ongeveer 10 procent hangt de islam aan. Vergeet niet te ontdekken voor welke doelgroep u schrijft, zodat u rekening kunt houden met eventuele cultuurverschillen. U zorgt dat uw teksten met veel respect geschreven zijn.