Nederlandse woorden in het Amerikaans door SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Fun met Franse zinnen vertalen

   In Nederland hebben we de welbekende tongtwisters om uw uitspraak te verbeteren. “Wil de Wilde wilde wilde planten planten in Wil de Wilde’s wilde plantentuin” en “De kat krabt de krullen van de trap” zijn slechts twee voorbeelden van dit soort zinnen. Ook in het Frans bestaan er gelijkaardige tongtwisters. De vertaling van deze zinnen slaat eigenlijk nergens op, maar het zijn handige tools om uw Franse uitspraak tot het uiterste te testen. Onze vertaler frans Nederlands heeft enkele van deze basis Franse zinnen op een rijtje gezet.

   Si mon tonton tond ton tonton, ton tonton sera tondu

   Onze tolk frans vertaalt deze zin als “Als mijn oom jouw oom scheert, zal jouw oom geschoren worden”. U moet behoorlijk opletten om geen woord te missen in deze Franse zin, maar de uitspraak is voor de meeste Nederlander niet echt een probleem. Dat kan ook anders…

   Si six scies scient six cyprès, six cents scies scient six cent cyprès

   Deze Frans zin vertalen, geeft al een bijna even onmogelijk uit te spreken zin: “Als zes zagen zes cypressen zagen, zagen zeshonderd zagen zeshonderd cypressen”.

   Ta tante t’attends dans ta tente

   Dit is nog een zin waarbij u goed moet nadenken wat u zegt. Bij vertaalbureau SIGV Coöperatie vertalen we deze Franse zin als “Je tante wacht op je in je tent”.

   Un chasseur sachant chasser doit savoir chasser sans son chien

   Bij deze Franse zin moet u uitkijken dat u niet struikelt over de sisklanken. Lukt het u om deze zin goed uit te spreken, dan maakt u zeker indruk op de Fransen. U wilt natuurlijk wel graag weten wat u vertelt. Deze Franse zin betekent zoveel als “Een jager die kan jagen, moet ook kunnen jagen zonder zijn hond”.