Nederlandse woorden in het Amerikaans door SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Acht weetjes over de Franse taal

   Frans is een prachtige taal. Denkt u dat ze enkel Frans spreken in Frankrijk? Vergeet het maar, Frans is een wijdverspreide taal. We geven u hieronder 8 weetjes over deze prachtige taal.

   In welke landen spreken ze Frans?

   In Frankrijk spreken ze Frans, dat is nogal logisch. Toch is dat niet het enige land waar Frans wordt gesproken. Ook buurland België kent een Franstalig landsgedeelte en in Zwitserland en Luxemburg is het Frans een officiële taal. Daarnaast zijn er nog vele andere landen waar ze Frans spreken, zoals Canada en Madagaskar. In totaal gaat het over 36 landen waar het Frans een officiële taal is.

   Afrika heeft het grootste aantal Franstaligen

   In tegenstelling tot wat u misschien denkt, woont niet het grootste aantal Franstaligen in Europa. Dit zou nochtans logisch zijn, aangezien het Frans uit Frankrijk afkomstig is. Toch zijn er in Afrika nog meer Franstaligen, namelijk ongeveer 120 miljoen. In Afrika is Frans de officiële taal in 29 landen.

   De Franse taal is verspreid over 5 werelddelen

   Frans wordt echter niet alleen in Europa en Afrika gesproken. In totaal spreekt men Frans in 5 van de 7 continenten. Ook in Azië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika wordt er Frans gesproken, ten gevolge van de Franse kolonisatie.

   Het Frans heeft vele faux amis

   In de Franse taal vinden we veel woorden die op Nederlandse woorden lijken. We gaan er vaak vanuit dat deze woorden dezelfde betekenis hebben, maar dit klopt niet altijd. Zulke woorden noemen we valse vrienden, oftewel faux amis. Zo vertaalt onze vertaler Frans Nederlands het Franse woord “brave” als “moedig”, en niet “braaf”.

   De Franse taal heeft een officiële dag

   Sinds 2014 wordt in Nederland de tweede donderdag van november gevierd als de officiële dag van de Franse taal. In middelbare scholen kunnen leerlingen workshops over de Franse taal volgen. Steeds vaker doen ook basisscholen mee met deze feestdag.

   De Franse taal heeft een grote invloed op andere talen

   Als u weet in hoeveel landen er Frans wordt gesproken, zal het u ook niet verbazen dat de taal een grote invloed heeft op andere talen. Ook in het Nederlands vinden we vele Franse woorden terug die ondertussen helemaal ingeburgerd zijn. Denk maar aan douche, bouillon, bagage, douane, ensemble, ambiance, bureau en chauffeur.

   Frans is makkelijker te leren als Engelsman dan als Nederlander

   Engelse en Franse woorden hebben veel overeenkomsten met elkaar. Daarnaast kent het Engels vele Franse leenwoorden en andersom. Daardoor kost het voor Engelstaligen minder moeite om Frans te leren dan voor pakweg een Nederlander. Als je de Engelse taal al machtig bent, zal het makkelijker zijn om Frans te leren.

   Bij vertaalbureau SIGV Coöperatie spreken en schrijven we foutloos Frans

   Als Frans vertaalbureau spreken en schrijven onze tolk Frans en onze vertalers foutloos Frans. Ben je zelf de taal niet machtig? Aarzel dan niet om onze hulp in te schakelen voor de vertalingen van uw documenten, advertenties of website. Via onze website vraagt u snel en eenvoudig een offerte aan.