Franse producten in Nederland - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Franse producten in Nederland verkopen

   Frankrijk is een belangrijke economie in Europa, maar om Franse producten in Nederland te kunnen verkopen, moet u wel kennis hebben van de Franse taal.

   Frankrijk is een grote economie in Europa en daarom een belangrijke handelspartner van Nederland. Nederland voert vooral Franse machines en chemische producten in, waar Frankrijk graag onze Nederlandse groente en fruit invoert. Om zaken te doen en Franse producten in Nederland te verkopen is het echter wel belangrijk om kennis te hebben van de Franse cultuur en taal. Een vertaler Frans Nederlands of tolk ondersteunt u daarbij. Hoewel zowel Nederland als Frankrijk een West Europese cultuur hebben, zijn er toch belangrijke verschillen met Nederland.

   Franse cultuur en gewoontes

   Als u Franse zaken wil doen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de bedrijfscultuur en gewoontes in Frankrijk. Dan is het opbouwen van een relatie met uw Franse zakenpartner veel makkelijker. In Frankrijk is het bijvoorbeeld de gewoonte om direct bij het voorstellen uw visitekaartje te geven. Daarnaast is de Franse cultuur veel hoffelijker dan de onze. Omzichtig taalgebruik wordt gewaardeerd voordat u op het daadwerkelijke doel van uw bezoek komt. Een Frans vertaalbureau kan uw bedrijfspresentatie en documenten vertalen, zodat u goed voor de dag komt bij uw Franse handelspartner.

   Franse producten in Nederland verkopen

   Om Franse producten in Nederland te verkopen moet u het vertrouwen winnen van uw Franse zakenpartner. Tijdens uw zakelijke ontmoeting doet u dat door eerst uitgebreid over hobby’s, vakantie en andere zaken te spreken. Zo bouwt u een relatie op met uw gesprekspartner, voordat u echt over Franse zaken gaat spreken. Fransen waarderen het zeer als u uw best doet om Frans te spreken. Neem desnoods een Franse tolk mee. In Frankrijk worden de meeste beslissingen van hogerhand genomen en moeten voorstellen over vele lagen goedgekeurd worden. Een beslissing kan daardoor even op zich laten wachten.