Alles wat u moet weten over Finland in Europa | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Alles wat u moet weten over Finland in Europa

   U heeft ongetwijfeld al eens gehoord van Finland in Europa. Maar wist u ook dat u met uw vertaalbureau hier aan de slag kunt? Bedrijven, individuen en freelancers zijn voortdurend op zoek naar mensen die documenten voor hen kunnen vertalen. En hoe meer kennis u heeft, hoe meer mensen uw diensten afnemen. Reden genoeg om eens verder te duiken in het land en de mogelijkheden. En welke taal spreken ze in Finland? Onderstaande informatie zet alles voor u op een rij.

   Finland: het land van duizend meren

   Finland is een land in Noord-Europa, grenzend aan Rusland, Noorwegen en Zweden. De Finse Golf scheidt het land van Estland. Ook wordt het land begrensd door de Botnische Golf en de Oostzee. Vanwege het groot aantal meren, meer dan 188.000, wordt het land ook wel het land van de duizend meren genoemd. De hoofdstad van het land is Helsinki. Deze stad ligt in het zuiden. Hoe verder u naar boven gaat, hoe meer meren en veranderende landschappen u tegenkomt. Veel toeristen trekken daarom jaarlijks naar deze gebieden.

   De talen binnen het land

   Iedere inwoner van Finland spreekt de Finse taal. Er zijn echter ook mensen die Zweeds en Samisch spreken. Het is afhankelijk van het gebied waar u zich bevindt welke taal u tegenkomt. Als vertaler is het daarom aan te raden om dit voor uzelf goed op een rij te hebben staan. Het kan immers nieuwe mogelijkheden bieden, zeker als u deze talen machtig bent. Maar ook als vertaler Nederlands Engels komt u een heel eind. Het land staat er namelijk om bekend dat de meeste mensen vloeiend Engels spreken.

   Tradities veranderen door het land

   Finland heeft net als andere landen in Europa zijn eigen tradities en gebruiken. In het zuiden van het land vindt u daarbij weer geheel andere tradities en gewoonten dan wanneer u verder naar het noorden reist. Als professional is het goed om te ontdekken welke gebruiken er gehanteerd worden. Let ook op de behoeften van de mensen die uw diensten afnemen. Door hiernaar te handelen, geeft u mensen de gelegenheid goed vertaalde documenten in handen te krijgen. Finland is het land van mogelijkheden, zolang u zich hierin blijft verdiepen.