Vertaalbureau voor Europese talen nodig? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

    VertalingTolkdienst

    Mijn taal staat er niet tussen

    Bel mij terug

    Wat zijn de kosten?

      VertalingTolkdienst

      Mijn taal staat er niet tussen

      Bel mij terug

      Europese talen

      SIGV Coöperatie voor vertalingen in Europese talen

       

      Op dit moment bestaat de Europese Unie uit 27 landen. Binnen deze landen vindt intensieve samenwerking plaats, zowel op politiek als economisch gebied. Ondanks de samenwerking is er een enorme variëteit aan talen en culturen binnen de Europese talen. Hoeveel talen zijn er echter in Europa en welke talen zijn het meest interessant voor uw onderneming? SIGV Coöperatie biedt u als vertaalbureau antwoord op al uw vragen over tolken en vertalers. Wij bieden vertalingen in maar liefst 250 talen aan; van een tolk Arabisch tot een vertaler Duits Nederlands. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via de website.

       

      Hoeveel talen zijn er in Europa?

       

      Allereerst is van belang om te weten hoeveel talen er in Europa worden gesproken. Officieel zijn er 24 talen in de Europese Unie erkend, te weten het Bulgaars, Duits, Deens, Ests, Engels, Frans, Fins, Iers, Grieks, Hongaars, Kroatisch, Italiaans, Litouws, Lets, Maltees, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Sloveens, Spaans, Tsjechisch, Zweeds en uiteraard Nederlands. Aan het begin van de Europese Unie waren enkel Frans, Duits, Italiaans en Nederlands de officiële talen binnen de Europese gemeenschap. Met de uitbreiding van het aantal lidstaten, nam ook het aantal talen toe. Toch bevindt het aantal officiële talen zich lager dan de hoeveelheid lidstaten. Dit komt doordat sommige lidstaten niet over een eigen unieke taal beschikken. Een voorbeeld hiervan is België, waar men het Nederlands, Frans en Duits spreekt.

       

      Officieuze talen binnen de Europese Unie

       

      Naast de talen die officieel erkend zijn als taal, zijn er echter tientallen dialecten die als officieuze talen binnen de Europese Unie worden gesproken. Zo worden er bijvoorbeeld in Frankrijk al tientallen talen gesproken, van het Picardisch tot het Bretons. Ook het Catalaans is een uitstekend voorbeeld, waarbij meer dan 18 procent van de Spaanse inwoners ook het Catalaans kent. In Nederland behoort het Fries tot een minderheidstaal. Het Fries staat wel beschreven in het Europees handvest voor regionale talen, maar niet in de Nederlandse grondwet. In veel gevallen is getracht om de officieuze taal op te laten nemen als officiële taal. Dit is bijvoorbeeld al meerdere keren geprobeerd met het Catalaans en het Baskisch. Het is echter nog steeds niet gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Een bijzondere status binnen de officieuze Europese talen is het Esperanto. Deze taal is door Lejzer Zamenhof bedacht, met de gedachte om het communiceren tussen verschillende Europese culturen eenvoudiger te maken. Circa twee miljoen mensen in 115 landen spreken de taal. Ondanks dat in 2004 is geprobeerd om de Europese taal officieel te malen, is dit destijds niet gelukt.

       

      Wat is de meest gesproken taal van Europa?

       

      Binnen Europa is de meest gesproken moedertaal het Duits. Circa twintig procent van de inwoners van Europa heeft het Duits als moedertaal. Naast Duitsland spreekt men Duits in onder meer België, Luxemburg en Oostenrijk. Daarna hebben de meeste inwoners van de Europese Unie het Italiaans en het Frans als moedertaal. Als het echter gaat om de meest gesproken taal, zonder dat het de moedertaal is, staat het Engels bovenaan. Vrijwel de helft van het aantal burgers binnen de Europese Unie spreekt het Engels als tweede taal. Daarna volgt het Duits en het Frans. Wilt u uw teksten laten vertalen in een van deze Europese talen? Neem dan vrijblijvend contact op met SIGV Coöperatie voor een offerte op maat.