Alles wat u moet weten over Eritrea | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Alles wat u als vertaler moet weten over Eritrea

   Veel mensen zijn niet bekend met Eritrea. Als vertaler heeft u hier echter veel mogelijkheden. Het land kent een lange geschiedenis, er zijn meerdere godsdiensten te vinden en het is een mooi land om verder te ontdekken. Veel bedrijven willen hun producten en diensten hier aanbieden. Als vertaler Frans Nederlands heeft u de mogelijkheid om nieuwe talen te leren en mensen bij hun doelen te helpen. Maar wat moet u eigenlijk weten over het land?

   Een rijke geschiedenis in Eritrea

   Waar ligt Eritrea eigenlijk? Eritrea is een land dat gelegen is in het oosten van Afrika. Soedan, Djibouti en Ethiopië zijn buurlanden. In het oosten en noordoosten is het land begrensd door de Rode Zee. Het land is sinds 1991 onafhankelijk van Ethiopië en sinds 1993 is deze onafhankelijkheid ook erkend door de VN. Er zijn echter nog altijd spanningen tussen beide landen te vinden. Een van de redenen dat mensen niet snel denken aan dit land om hun werkzaamheden naar uit te breiden. Als vertaler echter reden genoeg om het wel te doen.

   Mensen helpen bij meerdere doelen

   De hoofdstad van Eritrea is Asmara. Hier wonen de meeste inwoners en zult u ook de meeste bedrijven tegenkomen die internationaal willen werken. Ook kunt u als vertaalbureau uitwijken naar een van de andere steden in het land. Iedere inwoner kan immers uw hulp gebruiken bij het vertalen van documenten, ongeacht het doel dat zij voor ogen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld individuen helpen bij het vertalen van juridische documenten, mits u de juiste kennis heeft over de gesproken talen en van het juridisch gebied.

   De talen zorgen voor verbinding

   Maar welke taal spreken ze in Eritrea? De meest gesproken taal in het land is Tigrinya. Ook spreekt een groot deel van de bevolking Standaard Arabisch, mede vanwege de geschiedenis van het land. Andere talen die u hier tegenkomt zijn Afar en Tigré. In Eritrea zijn talen allemaal met elkaar verbonden, toch heeft in Eritrea de taal ook een eigen draai gekregen. Houd er dus rekening mee dat in ieder deel van het land uw boodschap weer op een andere manier over kan komen.

   Veel waarde voor het geloof

   Waar men ook sterk mee verbonden is in Eritrea is het geloof. In Eritrea neemt geloof een belangrijke plek in het leven in. De overheersende godsdiensten zijn de islam en het christendom. Onder de christenen hangt het grootste deel de Eritrees-orthodoxe kerk aan, bij de moslims zijn het voornamelijk soennieten. Let hierop bij het vertalen van de teksten, vooral als een document geloofsgevoelig is. Het kan namelijk zijn dat u een vertaling niet goed tot stand laat komen of geen respect toont voor de cultuur. Als u zich hierin verdiept, brengt u uw carrière tot grotere hoogte.