Engels CV - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Een goed Engels CV schrijven

   Voor uw internationale carrière kunt u niet zonder een goed Engels CV. Wij helpen u om een foutloos CV te maken voor een succesvolle sollicitatie.

   Een CV is vaak het eerste wat een potentiële werkgever van u te zien krijgt. Een werkgever heeft een stapel CV’s op zijn bureau en moet in een oogopslag beslissen wie wordt uitgenodigd voor een gesprek. Een CV valt op door een goede, overzichtelijke lay-out, waarin de belangrijke zaken direct opvallen. Daarnaast mag een CV geen fouten bevatten. Als u solliciteert bij een internationaal bedrijf wordt er vaak om een Engels CV gevraagd. Als u het moeilijk vindt om zelf uw CV te schrijven in het Engels, kunt u uw CV laten maken of vertalen door een gespecialiseerde vertaler Nederlands Engels.

   Een Engels CV schrijven

   Behalve de taal is een Engels CV eigenlijk hetzelfde als een CV in het Nederlands. Daarom kunt u voor uw Engelse CV eerst een Nederlands CV schrijven en deze daarna zelf vertalen of laten vertalen door een Engels vertaalbureau. Bij het opmaken van uw CV is het allereerst belangrijk om het kort en bondig te houden. Een CV van twee pagina’s is gebruikelijk. Bekijk wat relevant is voor de functie waarop u solliciteert en zorg dat deze uitgelicht worden, zodat de lezer die informatie direct ziet. Een overzichtelijk CV in het Engels is fijn om te lezen en blijft daarom beter in het geheugen hangen. Hiervoor kunt u eventueel uw CV laten opmaken door een gespecialiseerd bureau.

   Waaruit bestaat een Engels CV?

   Op uw CV begint u altijd met uw persoonlijke gegevens. Uw naam, adres en manier waarop er contact met u opgenomen kan worden, mogen niet ontbreken. Dan schrijft u in het kort een stukje over uw belangrijkste vaardigheden, die relevant zijn voor de functie. Vervolgens beschrijft u uw werkervaring in het Engels. Hierbij somt u vanaf de meeste recente werkervaring uw banen op en beschrijft u kort wat uw werkzaamheden waren. Dan is zijn uw opleidingen en cursussen aan de beurt. Ook hier beschrijft u de meest recente cursus als eerste, maar u noemt alleen de opleidingen die relevant zijn voor de functie. Tot slot is er ruimte om bijzondere vaardigheden te beschrijven. U zet bijvoorbeeld uw kennis van talen op uw CV en met welke software u ervaring hebt. Daarna is er nog ruimte om uw hobby’s en andere bezigheden te beschrijven. Daarmee kan de werkgever u beter leren kennen.

   Uw Engelse CV zelf schrijven of laten schrijven?

   Als u zelf de Engelse taal voldoende machtig bent, kunt u ervoor kiezen om zelf uw CV te schrijven in het Engels. Om de juiste termen te gebruiken kunt u voor uw CV een Engelse template gebruiken. Daarmee heeft u een vliegende start in het Engels voor uw nieuwe baan. U moet dan echter wel zeker weten, dat u dit foutloos kunt. Fouten in de CV zijn de snelste manier om op de verkeerde stapel terecht te komen. Vergeet niet bij uw cijferlijst de cijfers in het Engels te schrijven. De manier van cijfers toekennen is in sommige landen anders als in Nederland. Om fouten te voorkomen kunt u ook een Engelse vertaling van uw CV laten maken. De vertaler helpt u om uw werkervaring op de juiste manier in het Engels te beschrijven. Voor de opmaak van uw Engelse sollicitatiebrief zijn er gespecialiseerde bureaus.

   Tips voor uw CV

   Tot slot hebben we nog een aantal tips om uw Engels CV succesvol te maken. Allereerst is liegen op uw CV natuurlijk uit den boze. Ook een maandje schuiven om te verbloemen dat u werkloos bent geweest, kan echt niet. Als dat uitkomt, kan het reden zijn voor ontslag. Laat uw CV altijd lezen door een familielid, vriend of een ervaren vertaler. Deze kunnen controleren of de CV en brief grammaticaal correct zijn. Bekijk de vacature goed en pas uw CV en brief aan op de vaardigheden en eigenschappen die gevraagd worden. Als u wordt uitgenodigd voor een gesprek, kunt u een tolk Engels vragen om u voor te bereiden. Een tolk inhuren voor tijdens het gesprek wordt meestal niet gewaardeerd. Uw werkgevers wil immers met u praten om u te leren kennen, niet met een tolk.