De emancipatie van vrouwen | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   De emancipatie van vrouwen: een lange geschiedenis

   Weet u al wat de emancipatie van vrouwen inhoudt? Er ontstaat vaak verwarring over, omdat mensen een geheel eigen draai aan deze emancipatie hebben gegeven. Dit maakt het voor een vertaalbureau of tolk niet altijd eenvoudig om de boodschap goed over te brengen. Als u zelf in een van deze beroepen werkzaam bent, is het aan te raden om u goed te verdiepen in deze beweging. Onderstaande informatie kan u daarbij helpen.

   De strijd voor gelijke kansen

   De emancipatie van vrouwen draait om sociale verandering en de strijd om het verkrijgen van gelijke rechten, positie en kansen voor vrouwen. In Nederland is dit al langere tijd aan de gang. Sinds de 19e eeuw strijden vrouwen al om deze kansen en rechten. Sinds de start van de vrouwen emancipatie zijn er meer kansen gekomen. Maar in andere landen is dit nog wel eens anders. Vrouwen zijn in dit geval nog ondergeschikt en kunnen veel baankansen niet aannemen vanwege hun positie.

   Meer leren met een cursus

   Vrouwen emanciperen voortdurend, zelfs als de kans op slagen minimaal is. De emancipatie van de vrouw blijft daarom een belangrijk onderwerp. Als u hier zelf nog meer over wilt leren vanwege uw rol als tolk Turks of een ander beroep, kunt u een cursus volgen. Hierin krijgt u alles uitgelegd en weet u waar u rekening mee kunt houden. De vrouw emancipatie kunt u dan weer toepassen in uw werkzaamheden en het dagelijks leven.