Eigen bedrijf starten in Amerika? | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Een eigen bedrijf starten in Amerika

   Een startup in New York, een bakkerij in Los Angeles of een restaurant in Miami. Door internationale invloeden en de dynamische groei van de Verenigde Staten is het zeer aantrekkelijk om een eigen bedrijf te starten in Amerika. Hoe pakt u het zakendoen in Amerika aan? En in welke sector kunt u het beste een zaak starten? SIGV Coöperatie geeft u advies over het toetreden tot de lokale Amerikaanse markt.

    

   De voordelen van een eigen bedrijf starten in Amerika

   Een eigen bedrijf starten in Amerika brengt diverse voordelen met zich mee. Dit zijn een aantal goede redenen om zaken te doen in de Verenigde Staten:

    

   De ondernemingsgeest van de Amerikanen is sterk ontwikkeld

   In de Verenigde Staten gelden de ideale regels voor ondernemers. Aangezien de ondernemingsgeest in Amerika wordt gestimuleerd, vindt u in vrijwel iedere sector een dynamische, rijke en innovatieve omgeving. Zeker in New York, San Francisco, Boston, Chicago en Los Angeles geniet u van de voordelen van de vrije ondernemersgeest op de markt.

    

   Het opzetten van een eigen bedrijf in Amerika gaat eenvoudig

   Aan de hand van de rechtsvorm die u selecteert, gaat het opzetten van een eigen bedrijf in de Verenigde Staten over het algemeen gemakkelijk. Zelfs voor ondernemers die niet in de Verenigde Staten woonachtig zijn. Daarnaast is de belasting in een aantal staten voordelig voor ondernemers.

    

   De markt in de Verenigde Staten is enorm

   Wanneer u zich met uw eigen bedrijf gaat vestigen in de Verenigde Staten, heeft u een potentieel klantenbereik van maar liefst 329,5 miljoen consumenten. De inwoners van Amerika zijn bovendien verspreid over 9,834 miljoen vierkanten kilometer, in maar liefst 50 staten. Dit betekent dat u een gigantische afzetmogelijkheid heeft. U bereikt met een groot netwerk van zakenpartners en arbeidskrachten een grote groep consumenten.

    

   De economie is niet alleen dynamisch, maar ook stabiel

   Na China vormt de Verenigde Staten de grootste markt voor buitenlandse investeerders. De Amerikaanse dollar geldt wereldwijd als een sterke en stabiele valuta, waardoor men graag in Amerika investeert. De markt biedt niet alleen dynamische kansen, maar blijft ook solide waardoor u geen overbodige risico’s neemt.

    

   De beste springplank voor groei

   Door de enorme culturele diversiteit en het bereik van Amerikaanse producten wereldwijd, biedt de Verenigde Staten de mogelijkheid om wereldwijd door te groeien.

    

   Hoe een eigen bedrijf starten in Amerika?

   Voordat u een eigen bedrijf gaat starten in Amerika, zijn er een aantal stappen die u zorgvuldig moet doorlopen. We zetten het stappenplan op een rij:

    

   Bestudeer de lokale markt

   U loopt onnodige risico’s bij het zaken doen in Amerika als u niet de lokale markt zorgvuldig bestudeert. U voert daarom eerst een grondig marktonderzoek uit naar onder meer:

   • de vraag van de consumenten

    De cultuur, gewoontes en verwachtingen van consumenten in de Verenigde Staten verschillen van die in Nederland. Als u een goede kijk heeft op de Europese markt, houdt dit niet direct in dat investeringen ook in Noord-Amerika succesvol zijn.

   • uw project en de concurrentie

    Onderzoek welke directe en indirecte concurrentie er aanwezig is binnen het gebied waar u zich wilt vestigen. Welk marktaandeel bezit uw concurrentie? En hoe denkt u zichzelf te kunnen onderscheiden van de concurrentie?

   • de lokale markt

    Wat zijn de trends binnen uw vakgebied? Zijn er vernieuwende ideeën of technologieën aanwezig, die u optimaal kunt benutten?

   • de wet- en regelgeving

    Welke wet- en regelgeving dient u te volgen voor het starten van een eigen bedrijf in Amerika? Gelden er specifieke regels voor uw sector? Welke uitdagingen komt u tegen, voordat u met uw onderneming kunt beginnen?

    

   Het opstellen van het ondernemingsplan

   Zodra u het marktonderzoek hebt afgerond, heeft u een goed beeld van de lokale markt. Vervolgens kunt u een ondernemingsplan opstellen om uw strategie te bepalen. U onderzoekt hierbij de financiering die u nodig heeft, welke juridische en administratieve stappen u moet nemen, wat de gezondheid van de lokale markt is en welke methode u moet gebruiken om te communiceren met uw doelgroep. Verder bekijkt u op welke plek u het beste uw bedrijf kunt starten in Amerika.

    

   Welke rechtsvorm kies is voor mijn eigen bedrijf in Amerika?

   Bij het starten van uw eigen bedrijf in Amerika, dient u te kiezen uit een aantal rechtsvormen. In de Verenigde Staten zijn maar liefst vijftien rechtsvormen aanwezig voor ondernemingen. Dit zijn de drie meest voorkomende rechtsvormen:

   • Sole Proprietorship

    Dit is in feite vergelijkbaar met de eenmanszaak in Nederland. U kunt deze rechtsvorm gemakkelijk laten vastleggen en is de perfecte vorm voor eigenaren die hun eigen bedrijf in Amerika willen starten.

   • LLC rechtsvorm

    Limited Liability Company, oftewel de LLC rechtsvorm, is zeer geliefd vanwege de flexibiliteit, de voordelige tarieven bij de fiscus en het vestigingsgemak. De persoonlijke aansprakelijkheid is voor vennoten slechts beperkt tot het bedrag dat zij inbrengen in de onderneming. Dit betekent dat u enkel inkomstenbelasting hoeft te voldoen. De LLC rechtsvorm is bovendien transparant op fiscaal gebied, en biedt een voordelig tarief bij de fiscus terwijl u een onbeperkte hoeveelheid vennootschapsleden kunt aantrekken.

   • C-Corporation

    De C-Corporation is een bedrijf met een of meerdere aandeelhouders die aansprakelijk zijn tot het bedrag van hun inbreng. Bij deze rechtsvorm is vennootschapsbelasting aanwezig.

    

   Welke rechtsvorm u selecteert voor het starten van uw eigen bedrijf in Amerika, hangt af van een aantal factoren. Zo speelt onder meer een rol wat uw mogelijkheden voor financiering zijn, wat voor soort activiteiten u gaat uitvoeren, hoeveel vennoten u heeft en welke groei u in de toekomst verwacht. Ook de staat waarin u uw bedrijf wilt vestigen is bepalend, aangezien iedere staat over andere rechtsvormen beschikt.

    

   Het aanvragen van een visum

   Om een eigen bedrijf te starten in Amerika is het nodig dat u een visum verkrijgt. Als investeer ontvangt u een zogenoemd E-visa. Het gaat daarbij om een Treaty Trader visa E1 voor handelaren en een Treaty Investor visa E2 voor investeerders. Deze visa zijn specifiek in het leven geroepen voor individuen die binnen de Verenigde Staten een onderneming willen starten of aanschaffen. Deze visa bieden geen immigratiemogelijkheden, maar kunnen te alle tijden worden verlengd, zolang uw bedrijf winstgevend is. Het visum wordt voor vijf jaar lang verstrekt. Voor de precieze voorwaarden bezoekt u de website van de Amerikaanse ambassade in Nederland.

    

   In welke sector een zaak starten in de Verenigde Staten?

   Vanwege een uiteenlopend aanbod aan economische sectoren binnen de Verenigde Staten, zijn er talrijke groeimogelijkheden. Zo kunt u investeren in de biotechnologie, agrifoodbedrijven, fintech, automobielsector, toerisme, telecommunicatie, digitale technologie, luchtvaart of landbouw. Welke sector voor u het meest geschikt is, hangt bovendien af van de plek waar u uw bedrijf vestigt. Bekijk daarom in het marktonderzoek welke mogelijkheden er zijn in de staat waar u uw onderneming wilt beginnen.

    

   Welke steden zijn aantrekkelijk voor het starten van een eigen bedrijf in Amerika?

   Diverse steden in de Verenigde Staten maken een dynamische groei door. U kunt daarbij kiezen voor bedrijven die wereldwijd georiënteerd zijn, zoals New York, Los Angeles, Seattle, Washington DC, Miami, Chicago of Houston. Welke stad uw voorkeur heeft, hangt af van uw persoonlijke wensen, lokale groeimogelijkheden, de woonlasten en de lokale economie. Verder zijn de wet- en regelgeving en de belastingheffing van belang voor uw bedrijf. In staten als Delaware, Florida en Nevada is bijvoorbeeld de vennootschapsbelasting laag.

    

   Welke ondersteuning is er mogelijk voor een eigen bedrijf in Amerika?

   Diverse organisaties bieden hulp als het gaat om het starten van een eigen bedrijf in Amerika. Neem allereerst contact op met de Kamer van Koophandel voor meer informatie. Verder heeft u een registeraccountant nodig en raden we u aan om advies bij een advocaat en notaris te vragen die specifiek zijn gericht op het starten van eigen bedrijven in de Verenigde Staten. Bovendien raden wij u aan om een vertaalbureau als SIGV Coöperatie in te schakelen voor een feilloze vertaling van officiële documenten. Ons vertaalbureau beschikt over een uitgebreid netwerk aan deskundige tolken en vertalers Nederlands Engels die bijstaan bij congressen, juridische en financiële stukken vertalen, maar ook marketingdocumenten zorgvuldig omzetten in het Amerikaans Engels. Meer weten over een vertaler of tolk inhuren? Neem dan gelijk contact op met SIGV Coöperatie.