Een nieuwe taal leren door SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Een nieuwe taal leren, gaat sneller als kind

   Kunt u makkelijk talen leren? Dan behoort u tot the lucky few. Daar waar kinderen snel een nieuwe taal oppikken, is voor veel volwassenen het leren van een nieuwe taal moeilijk. Experts zijn het erover eens dat dit moeilijker wordt na de puberteit. Na deze periode vindt er namelijk een biologische verandering plaats, waardoor het voor volwassenen moeilijker wordt om een nieuwe taal te leren.

   Hoe leert een kind snel een vreemde taal?

   U vraagt zich waarschijnlijk af hoe het kan dat een kind snel een vreemde taal leert. Wij van vertaalbureau SIGV Coöperatie vroegen het aan de experten en kregen de volgende redenen voorgeschoteld.

   • Er wordt geen maatschappelijke druk op kinderen gelegd.
   • Kinderen hebben weinig zorgen en worden verzorgd, waardoor ze meer tijd hebben om veel te oefenen.
   • Als volwassenen praten tegen kinderen, gebruiken ze aangepast taalgebruik, waarbij duidelijk wordt gearticuleerd en een lager tempo en een simpele woordenschat wordt gebruikt.

   Hoe leert u een vreemde taal?

   Bij het leren van een vreemde taal zijn er enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat u sneller een taal leert. Onder andere uw opleidingsniveau en uw taalkundige achtergrond spelen een belangrijke rol. Maar ook als u plezier heeft in het leren van een nieuwe taal, zal dit u helpen om de taal sneller te leren.
   Daarnaast is uw associatievermogen ook een belangrijke factor. Volwassenen maken sneller associaties dan kinderen, omdat volwassenen de betekenis van een woord al kennen vanuit de moedertaal. Door deze betekenis te associëren met het woord in de vreemde taal zult u het woord sneller onthouden.

   Hoe leert u het snelst een nieuwe taal?

   Wilt u snel een taal leren? Er zijn een aantal factoren die bepalen hoe snel u een vreemde taal kunt leren.
   Uw motivatie: hoe groter uw motivatie, hoe meer kans u heeft op slagen.
   De kwaliteit en de wijze waarop u de nieuwe taal wordt aangeleerd.
   De hoeveelheid training en bijscholing die u de afgelopen jaren heeft gevolgd.

   Doe een beroep op een vertaalbureau

   Lukt het u niet om een taal snel onder de knie te krijgen? Dan kunt u nog altijd beroep doen op vertaalbureau SIGV Coöperatie. Wij hebben zowel een vertaler Nederlands Spaans als een tolk Arabisch in ons netwerk zitten. Zo hoeft u niet te panikeren als u de vreemde taal niet krijgt aangeleerd. Onze vertalers en tolken helpen u graag met al uw vertalingen en vergezellen u graag tijdens een meeting. Omdat zij native speakers zijn, hebben ze een grondige kennis van de taal én de cultuur. Zo kunnen zij al hun vertalingen afstemmen op uw wensen naar de doelgroep toe. U bent ervan verzekerd dat uw boodschap op de juiste manier wordt gecommuniceerd, zonder misverstanden. Heeft u een project in gedachten? Contacteer ons om het te bespreken of vraag via onze website vrijblijvend een offerte aan.