Succesvol de Finse markt betreden? Bekijk SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Hoe succesvol de Finse markt betreden?

   Scandinavië kenmerkt zich door een hoge levenskwaliteit, sterke economie en dynamische innovatie. Finland vormt daarbij een perfecte plek om een nieuw bedrijf op te starten. Bent u van plan om te gaan wonen in Finland of is ondernemen binnen de Finse economie uw voornaamste wens? SIGV Coöperatie adviseert u over het succesvol betreken van de Finse markt.

    

   Waarom zakendoen binnen de Finse economie?

   De Finse economie biedt talrijke kansen voor internationale zakenpartners. Allereerst staat vrij ondernemerschap en private eigendom voorop binnen de Finse economie. Het land behoort tot de bovenste regio als het gaat om ranglijsten die de concurrentie tussen ondernemingen meten. Bovendien stond Finland een geruime tijd bovenaan in de Legatum Prosperity Index, waar het gaat over welvaart van land wereldwijd. De levenskwaliteit in het land is ideaal, en bovendien is er veel industrie in Finland. Europeanen die zowel import als export in Finland willen beginnen, werken met hoogopgeleide werknemers, een gunstig klimaat voor bedrijven en een dynamische economie. Bovendien verwelkomt Finland als lid van de Europese Unie buitenlandse arbeidskrachten en investeerders. Gaat u langer dan drie maanden in Finland wonen als burger van de Europese Unie? Dan dient u uw verblijfsvergunning te registreren. Inwoners van landen buiten Scandinavië en de EU verkrijgen een verblijfsvergunning aan de hand van het ondernemerschap.

    

   In welke sector van de Finse economie investeren?

   In Finland zijn diverse sectoren in ontwikkeling, maar met name de geavanceerde technologie is in bloei. Voorbeelden van sectoren waarin u een bedrijf kunt starten, zijn informatie- en communicatietechnologieën (ICT), biotechnologie en schone technologie. Verder is Finland een van de belangrijkste exporteurs van hout, is de bosbouwindustrie belangrijk voor de Finse economie en is de productiesector groot. Ook zijn producerende sectoren als de metaalindustrie, telecommunicatie, elektronica en engineering van belang voor de Finse economie.

    

   Hoe een eigen bedrijf starten in Finland?

   Voordat u een eigen onderneming opricht in Finland, is het van belang dat u eerst de lokale markt onderzoekt. Zo weet u op welke wijze u uw bedrijf het beste in de markt kunnen brengen, voor een succesvol resultaat. Belangrijk bij het marktonderzoek zijn:

    

   • Kennis van de concurrentie binnen uw markt
   • De doelmarkt in Finland voor uw toekomstige bedrijf inventariseren
   • De sterke en zwakke punten van uw bedrijf op papier zetten
   • De kansen en risico’s vastleggen, zodat u hierop kunt inspelen
   • Analyse van de projectomgeving, zoals politieke, juridische en technologische kwesties

    

   Het vaststellen van een ondernemingsplan

   Wanneer u in Finland gaat wonen om een eigen bedrijf te beginnen, dient u een ondernemingsplan op te stellen. Dit plan vormt een onmisbaar onderdeel voor een opstartproject, zodat u een goed overzicht heeft van de te nemen stappen. Het ondernemingsplan bestaat onder meer uit:

    

   • De wijze van investering en welke uitgaven noodzakelijk zijn voor uw project in Finland
   • De verwachte inkomsten en uitgaven
   • Het kasstroomplan, met de kosten per maand voor een jaar
   • De balans van het project, zodat de financiële situatie goed wordt weergegeven
   • De rentabiliteitsdrempel: welke inkomsten nodig zijn voor een rendabel project

    

   De mogelijkheden voor financiering in Finland

   Voor het opstarten van een eigen bedrijf heeft u voldoende financiële middelen nodig. Voorbeelden hiervan zijn:

    

   • Geld lenen bij een Finse bank. U heeft hiervoor een sterk ondernemingsplan nodig.
   • Een leninggarantie door middel van het Finnvera-agentschap
   • Een opstartsubsidie van de Finse overheid. Om deze subsidie te verkrijgen dient u een fulltime ondernemer te zijn en moet u zich registeren als Finse inwoner.

    

    

    

   Laat u begeleiden door professionals

   Om zaken te doen in Finland is het van belang dat u de Finse taal en cultuur door en door kent. Voor het vertalen van belangrijke documenten of het voeren van gesprekken met zakenpartners is het inschakelen van een vertaalbureau dan ook geen overbodige luxe. SIGV Coöperatie verbindt u met tolken of vertalers in de Finse taal. Ons vertaalbureau beschikt over een uitgebreid netwerk aan specialisten in honderden talen. Van een tolk Turks tot een vertaler Duits Nederlands, wij zorgen voor een accurate en nauwkeurige vertaling. Neem direct contact op voor de mogelijkheden.