Duitse dag - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Duitse dag

   Op 11 oktober 2022 was het in Nederland Dag van de Duitse taal. Deze Duitse dag is georganiseerd om het belang van het Duits voor Nederland te benadrukken.

   Sinds 2012 wordt op Nederlandse scholen, bedrijven en andere organisatie elk jaar de Duitse dag gevierd. Deze dag is vooral bedoeld om de Duitse taal populairder te maken. Op scholen worden bijvoorbeeld lezingen gegeven door de Actiegroep Duits en als bedrijf kunt u een open dag houden om te laten zien hoe belangrijk Duits in uw onderneming is. Dat alles om te zorgen dat meer leerlingen ervoor kiezen om Duits te leren. Aan deze dag werken ook vertaalbureaus met Duitse tolken en vertalers Nederlands Duitse zijn weten namelijk uit de praktijk hoe belangrijk Duits is.

   Wie organiseert de Duitse Dag?

   De Dag van de Duitse taal is een initiatie van de Duitse ambassade en het Duitsland Instituut in Amsterdam. Deze dag leert u in het Duits te communiceren en hoe belangrijk dat is. Duitsland is immers een belangrijke handelspartner voor Nederland. Het doel van de activiteiten is vooral om leerlingen en studenten die misschien Duits willen studeren te stimuleren om dit te doen. Zij zijn immers de tolken en vertalers van de toekomst. Ook de Duitse cultuur komt aan bod. Wat is de beste manier om een Duitser aan te spreken? Hoe zegt u sorry in het Duits? En wanneer is sorry in het Duits de beste reactie?

   Wat is er allemaal te doen tijdens de Duitse dag?

   Tijdens de Duitse dag wordt u omringd door alles wat Duits is. Deze activiteiten kunnen bij een school of bedrijf plaatsvinden om mensen kennis te laten maken met wat Duitsland te bieden heeft, van heerlijke Duitse gerechten tot gezellige Duitse muziek. Het is zelfs mogelijk om een Duitse escaperoom te doen, waar u alleen uit komt als u voldoende kennis van het Duits heeft.